Eerste door muziek ondersteunde DeFi pool als een activaklasse aangekondigd

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Eerste door muziek ondersteunde DeFi pool als een activaklasse aangekondigd

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van studio opname apparatuur

Via het Opulous platform kunnen artiesten met hun eerdere streaming inkomsten geld lenen

Ditto, een muziekdistributie en platenlabel services bedrijf, heeft gisteren de lancering van Opulous aangekondigd, het eerste gedecentraliseerde financieringsplatform (DeFi) ooit waarbij muziek als een activaklasse zal functioneren. Muziekartiesten hoeven zo niet langer op traditionele financiële instellingen zoals banken te vertrouwen om toegang tot kapitaal te krijgen.

Ditto heeft tot dusver meer dan 1 miljard dollar aan royalties verwerkt, en velen van de meer dan 250.000 gebruikers hebben hun streaming inkomsten op hun rekeningen staan. Het nieuwe platform is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor Ditto gebruikers, en biedt een nieuwe zakelijke aangelegenheid voor investeerders, evenals een mogelijkheid voor artiesten, die misschien niet voor een financiële steun met traditionele middelen in aanmerking komen, om zo toch nog hun toekomstige carrière te kunnen financieren.

Opulous is een peer-to-peer platform waar muziekartiesten aan kunnen bijdragen, en vanuit een leenpool kunnen lenen. Artiesten en investeerders kunnen 10% per jaar op hun bijdragen besparen door aan Opulous haar Music Copyright Pools bij te dragen. Wanneer er geld uit de pools geleend wordt, dan zijn deze leningen gegarandeerd tegen de eerdere streaming inkomsten van artiesten, waarbij de auteursrechten die zij bezitten als een onderpand worden aangehouden.

“Muzikanten worden vaak voor een groot deel over het hoofd gezien als het om traditionele bankleningen gaat, of de voorwaarden zijn zo ongunstig dat het hun tijd niet waard is”, legt de Ditto CEO Lee Parsons uit. “Door gebruik van De-Fi te maken schrapt Opulous het traditionele bankieren, biedt het muzikanten een platform met minimale rentebetalingen aan, terwijl het investeerders de kans biedt om deel te nemen aan één van de meest opwindende en snelst groeiende financiële industrieën ter wereld.”

Muziekartiesten en investeerders zullen door het gebruik van blockchain technologie verbonden worden, en de maandelijkse premies en rentebetalingen zullen door smart contracts geautomatiseerd worden, waarbij de winst rechtstreeks naar investeerders gaat.

Opulous wordt met de steun van RandLabs op de openbare open source blockchain van Algorand gebouwd. De transacties op Algorand zijn dankzij het pure proof-of-stake consensusprotocol vanaf elke plek ter wereld snel, efficiënt en veilig.

Borderless Capital, BASIC, Kosmos Capital, TrustVerse en Somesing ondersteunden allemaal de seed ronde financiering van Opulous, waarin het 1,5 miljoen dollar ophaalde. Elastos werd daarnaast als één van de eerste staking partners bevestigd.

David Garcia, de CEO en Managing Partner van Borderless Capital, merkte op: “Het gebruik van blockchain technologie om de toegang tot de kapitaalmarkten van de muziek te democratiseren, is absoluut ontwrichtend en uniek. We zijn verheugd om het Opulous platform te steunen en voor de kansen die dit investeerders en muziekartiesten aanbiedt. Door bovenop de Algorand blockchain te bouwen, zal het Opulous platform als één van de eerste echte DeFi-applicaties functioneren.”

Opulous verwacht binnen twee maanden een minimaal levensvatbaar product te lanceren.