El Salvador koopt meer Bitcoin terwijl de BTC koers tot 45.000 dollar zakt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

El Salvador koopt meer Bitcoin terwijl de BTC koers tot 45.000 dollar zakt

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Het land had in de aanloop naar de implementatie van zijn Bitcoin wet 400 BTC aangekocht

El Salvador profiteerde van de neerwaartse trend in de prijs van Bitcoin door zijn BTC bezit te vergroten, tweette president Nayib Bukele op maandagochtend.

Volgens de Salvadoraanse leider kocht het land nog eens 150 BTC, aangezien de prijsdaling van Bitcoin de waarde van deze cryptomunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar naar een dieptepunt van 45.000 dollar liet zakken.

“We hebben net in een dip gekocht. 150 nieuwe munten! El Salvador heeft nu 700 munten”, zei president Bukele op Twitter.

“Ze kunnen je nooit verslaan als je tijdens de dips koopt”, voegde hij eraan toe.

Volgens de huidige Bitcoin prijs van 45.220 dollar is deze extra crypto nu ongeveer 6,78 miljoen dollar waard.

Dit is de tweede keer dat de Midden-Amerikaanse natie na de dip van 7 september Bitcoin heeft aangekocht. El Salvador’s eerste ‘buy the dip’ aankoop van 150 Bitcoins was overigens op de dag dat het land geschiedenis schreef door de allereerste soevereine natie te zijn die Bitcoin als een wettig betaalmiddel accepteerde.

Bitcoin’s prijs crashte bij die gelegenheid met bijna 20%, al duikelend vanaf een hoogtepunt van 52.945 naar een dieptepunt van 42.830 dollar. De nummer één crypto heeft sindsdien, vóór haar laatste neerwaartse prijsactie, een nieuwe opleving ervaren om wederom de weerstand zo rond de 48.825 dollar te beproeven.

Rechtbank onderzoekt de BTC aankopen

De laatste BTC acquisitie van El Salvador als onderdeel van de Bitcoin implementatie komt dagen nadat de Rekenkamer van het land meldde dat het deze aankopen zal onderzoeken, evenals de constructies van crypto geldautomaten, dit te midden van protesten en klachten over de nieuwe Bitcoin wet.

Reuters meldde afgelopen vrijdag dat de mensenrechtengroep Cristosal een klacht bij de Rekenkamer had ingediend, met het verzoek voor een audit van het proces dat tot de aankoop van het cryptogeld leidde.

De zaak moet nog gehoord worden, maar draagt wel bij aan de uitdagingen en kritiek waarmee El Salvador geconfronteerd wordt terwijl het in zijn historische zet probeert te slagen.