El Salvador maakt Bitcoin een wettig betaalmiddel

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

El Salvador maakt Bitcoin een wettig betaalmiddel

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
De vlag van El Salvador

De president van El Salvador zal deze week een nieuw wetsvoorstel indienen om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken

El Salvador wil van Bitcoin een wettig betaalmiddel maken. President Nayib Bukele zal deze week een nieuw wetsvoorstel indienen dat speciaal ontworpen is om van de toonaangevende cryptovaluta een wettig betaalmiddel in het land te maken. Als het parlement het goedkeurt, dan wordt El Salvador het eerste land ter wereld dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel maakt.

Volgens de president zou Bitcoin naast de Amerikaanse dollar, de officiële munteenheid van El Salvador, gebruikt kunnen worden. Bovendien wees hij erop dat het accepteren van Bitcoin het voor Salvadoranen die buiten het land wonen gemakkelijker zou maken om geld naar huis te kunnen sturen.

Dit zal op korte termijn banen opleveren en bijdragen aan de financiële inclusie voor duizenden buiten de formele economie”, voegde de president eraan toe. Bukele is alsmede van mening dat de stap de investeringen in het Midden-Amerikaanse land zou kunnen stimuleren.

De president zei dat meer dan 70% van de actieve bevolking van El Salvador geen bankrekening heeft. Omdat ze niet in het financiële systeem zitten, zou de acceptatie van Bitcoin hen kunnen helpen om van financiële diensten te genieten. “Ze vroegen me om te helpen bij het opstellen van een wetsvoorstel en vertelden me dat ze Bitcoin als een valuta van wereldklasse zien, en dat we een Bitcoin plan moeten opstellen om deze mensen te helpen”, voegde hij eraan toe.

Eén van de redenen voor het creëren van cryptovaluta’s zoals Bitcoin is om financiële inclusie te bieden, dit vooral voor de ongebankte en de ondergebankte regio’s van de wereld. Met Bitcoin en andere cryptovaluta’s kunnen personen toch nog van financiële diensten genieten, zelfs als er geen banken in hun regio zijn.

Overboekingen zijn één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor El Salvador. Er wonen meer dan twee miljoen Salvadoranen buiten het land en ze sturen elk jaar ongeveer 4 miljard dollar terug naar huis. Dat is goed voor 20% van de economie van El Salvador.