Eluvio lanceert een blockchain streaming en ticketplatform

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Eluvio lanceert een blockchain streaming en ticketplatform

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Het platform maakt het streamen met een lage latentie naar diverse apparaten mogelijk en artiesten kunnen met hun content inkomsten genereren

Eluvio, een bedrijf dat software ontwikkelt voor het beheer van multimedia content op het internet, heeft gisteren de lancering aangekondigd van Eluvio LIVE, een op blockchain gebaseerd platform voor streaming en ticketing.

Het is gebouwd op de gepatenteerde Eluvio Content Fabric, die sinds de lancering in 2019 door mobiele streaming providers, FOX Networks en MGM Studios gebruikt wordt, en het eerste schaalbare premium video distributienetwerk op basis van blockchain vertegenwoordigt.

Eluvio LIVE maakt van de technologie van Content Fabric gebruik om met een lage latentie content te streamen naar mobiele telefoons, browsers, AppleTV en Roku, die volledig door de artiesten en uitgevers beheerd wordt. Kopiëren en illegale herdistributie worden automatisch door de ingebouwde codering en het beheer van digitale rechten voorkomen.

Michelle Munson, de CEO en mede-oprichter van Eluvio, legt uit: “De wereldwijde verschuiving naar het streamen van live-evenementen, noodzakelijk door de pandemie, zal een permanente manier worden om persoonlijke optredens te promoten wanneer ze terugkeren, en de mogelijkheid voor artiesten om hun content bestemming via blockchain technologie te controleren is op een uniek moment samengekomen. Eluvio LIVE zal deze ‘multi-ervaringsgerichte’ kijk mogelijkheden mogelijk maken door verder te gaan dan de grenzen van fysieke locaties, en het vermogen van artiesten en uitgevers ontgrendelen om voortdurend geld met hun content te verdienen.”

Artiesten kunnen op basis van tijdvensters, geografie van het publiek of een ticket klasse de toegang tot tickets aanpassen, en gelaagde ticket opties creëren, zoals herbekijk rechten, premium kijkervaringen en exclusieve content. Ze hebben tevens toegang tot de verzamelde doelgroep statistieken.

Paramax Films zal de eerste serie van grote concerten filmen en produceren die op Eluvio LIVE te zien zullen zijn. Amos Rozenberg, de CEO van Paramax Films, merkte op: “De artiesten en producenten van vandaag hebben absoluut een platform nodig dat ze kunnen controleren, dat zowel van hoge kwaliteit als schaalbaar is, plus veelzijdiger en winstgevender om hun uitvoeringen te distribueren en er geld mee te verdienen, en Eluvio LIVE is een doorbraak op al die fronten.”

Door het gebruik van blockchain technologie wordt content sneller en tegen lagere kosten verspreid. Het stelt artiesten verder in staat om non-fungible tokens (NFT’s) te creëren, zoals foto’s, clips, films, liedjes of toegang tot exclusieve persoonlijke ervaringen. Deze en andere merchandise opties kunnen in kaart aankopen of interactieve ‘hotspots’ ingebed worden, waarop fans kunnen klikken om ze tijdens een evenement aan te schaffen.

Eluvio nam zojuist als een geprefereerde partner aan SXSW Online 2021 deel, en eind deze maand zullen Munson en Rozenberg Eluvio LIVE op de Music Week Tech Summit bespreken.