Enjin gaat de cross-chain NFT snelweg Efinity op Polkadot lanceren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Enjin gaat de cross-chain NFT snelweg Efinity op Polkadot lanceren

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Efinity zal als een Polkadot parachain opereren en NFT’s kunnen er vanaf elke andere blockchain naartoe verplaatst worden

Nu veel beroemde artiesten en muzikanten op de non-fungible token (NFT) kar springen, lijken NFT’s echt mainstream te worden. Het NFT handelsvolume is zelfs van 12 miljoen dollar in december 2020 naar meer dan 500 miljoen dollar vandaag de dag gestegen.

Er bestaan tot op heden echter geen blockchains die speciaal voor NFT gebruikers gebouwd zijn, en de bestaande bieden problemen zoals hoge gas vergoedingen en een gebrek aan interoperabiliteit tussen blockchains, waardoor een samenwerking bemoeilijkt wordt.

Daarom introduceert Enjin Efinity, een cross-chain NFT snelweg. Met de steun van Parity Technologies werd Efinity als een Polkadot Parachain ontwikkeld, zodat elke NFT van iedere blockchain naar Efinity overgedragen kan worden. Witek Radomski, de Enjin CTO, verklaarde: “Digitale activa zouden in een metaverse van blockchains moeten bestaan. Door via meerdere blockchains en use-cases liquiditeit te creëren, wordt een breed ecosysteem van makers, kopers en verkopers met elkaar verbonden.”

Efinity biedt lage tarieven, verwerkt tot 1.000 transacties per seconde, wat binnen 6 seconden wordt bevestigd, en eindgebruikers hebben niet eens een blockchain wallet nodig.

Peter Mauric, hoofd Public Affairs van Parity Technologies, zei: “Het plaatsen van NFT’s op legacy netwerken is duur, zowel financieel als ecologisch. Polkadot is ontworpen om deze structurele tekortkomingen op te lossen en biedt een platform voor de lancering van de hoogwaardige infrastructuur die Efinity voor NFT’s representeert: goedkoper voor de makers en schoner voor het klimaat.”

Enjin’s native token ENJ zal gebruikt worden om de NFT’s te ondersteunen die op Efinity geslagen zijn en elke NFT kan op ieder gewenst moment naar ENJ geconverteerd worden, wat garandeert dat ze altijd een echte waarde hebben. Efinity zal tevens ENJ staking introduceren: gebruikers kunnen hun ENJ staken om zo EFI te verdienen, het native token van Efinity.

Er zal in totaal 2 miljard EFI zijn, waarvan 15% voor het staken van beloningen gereserveerd wordt. EFI zal gebruikt worden om de liquiditeit van tokens op het netwerk te waarborgen, transactiekosten te betalen en te stemmen over het bestuur van Efinity.

De Enjin CEO Maxim Blagov, voegde toe: “Efinity is het resultaat van een technologische en ideologische ontwikkeling die zich in de loop der jaren heeft uitgekristalliseerd sinds we in 2017 met NFT’s pionierden. Het is een next-gen blockchain, maar het is alsook een idee, een beweging, een visie op een toekomst waarin digitale werelden overal vrij, gedecentraliseerd, open en voor iedereen toegankelijk zijn.”