Enorme transactie van 1 miljard dollar voor XRP Ripple

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Enorme transactie van 1 miljard dollar voor XRP Ripple

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Ook in de wereld van de cryptovaluta gebeuren af en toe mysterieuze dingen. Zoals het verplaatsen van een enorm aantal XRP-tokens door Ripple eind 2018. In totaal werd er bijna voor een miljard dollar aan munten verplaatst naar één ontvanger. Ripple heeft zelf geen verklaring gegeven voor de transactie, maar het is goed om te onthouden dat het bedrijf zelf nog altijd het merendeel van de munten in handen heeft. Wat betekent dit voor de community en welke verklaringen worden geopperd?

Eind november: miljarden XRP overgeboekt

Op 27 november 2018 werd de eerste transactie verricht. Meer dan 850 miljoen tokens werden overgezet naar een anonieme cryptovaluta wallet. Een paar minuten later volgde een nieuwe transactie van 750 miljoen munten. De laatste transactie werd wederom een paar minuten later verricht: het adres ontving hier bijna een miljoen XRP, waarmee de totale waarde op dat moment tegen de een miljoen dollar aankwam.

Het meest opvallende: de kosten voor de transacties bedroeg in totaal nog geen cent. De ‘fee’ lag op slechts 0,000012 XRP waarmee Ripple weer eens bewijst waarom deze blockchaintoepassing de toekomst heeft.

Groot aantal XRP overgeboekt, maar waarom? – Bron: Wit Olszewski/shutterstock.com

Maar waarom is dit eigenlijk gedaan?

Ripple heeft geen verklaring gegeven en de kans is klein dat het bedrijf dit zal doen. In de community zijn verschillende mogelijkheden geopperd. Twee van de opties lijken het meest waarschijnlijk:

  • Een instituut, organisatie of overheid heeft de overstap naar Ripple gemaakt;
  • Ripple heeft tokens verkocht om kapitaal aan te trekken voor uitbreidingen.

Uiteraard werd er direct gedacht aan de Chinese overheid – maar ditmaal is het geen compleet onwaarschijnlijk idee. Met de lange lijst aan samenwerkingen van Ripple zelf is er zeker een kans dat Aziatische overheden interesse hebben in deze blockchaintoepassing om betere aansluiting te vinden op de wereldeconomie.

De woorden van Schwartz

David Schwartz schreef in oktober 2018 dat een hoge prijs van XRP een belangrijke stap is om transacties met een hogere waarde aan te trekken. Concreet zei hij dat een stijging van de prijs per token meer mogelijkheden zou bieden voor deze blockchain. In dat kader is het opvallend dat iets meer dan een maand later besloten wordt om een enorm aantal tokens te verschepen. Schwarz is de leidende cryptograaf achter de schermen bij Ripple en de community hecht veel waarde aan zijn woorden.

Schwarz stelt dat een waardestijging belangrijk is voor Ripple – Bron: Blue Planet Studio/shutterstock.com

Wat betekent dit voor de prijs van Ripple zelf?

Het is onmiskenbaar dat Ripple als een van de beste cryptovaluta uit de ‘bearish’ markt naar voren gekomen is. Gemeten naar marktkapitalisatie heeft het de tweede plek ingenomen en blijft groeien. Niet zozeer qua tokenprijs, maar wel qua samenwerkingen en de actieve community groeit gestaag mee. Dat onduidelijk is waarom deze transactie verricht is, heeft geen verdere betekenis voor Ripple of de prijs van XRP, al zijn alle experts benieuwd naar de exacte achtergrond van deze actie. Het management van Ripple moet iets van plan zijn, maar wat dat precies is, dat is nog onduidelijk.

 

Uigelichte afbeelding Bron: Wit Olszewsk/Shutterstiock.com