EOS pakt grootste winsten bij marktherstel

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

EOS pakt grootste winsten bij marktherstel

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Bron: Pixabay

Begin december heeft de markt van cryptovaluta zware klappen te verwerken gekregen, onder andere door rechtszaken tegen Bitcoin Cash (BCH) vanwege het manipuleren van de afsplitsingen. Rode en groene cijfers schoten over de overzichten van de investeerders en beleggers die hun hart vasthielden. Op dit moment is duidelijk te zien dat de markt zich herstelt, maar niet alle munten stijgen even hard. EOS (EOS) zakte naar de zevende plek en zag Tether (USDT) langszij komen, mede dankzij de sterke positie van de dollar zelf.

 

EOS grote winnaar bij herstel cryptomarkt Bron: Pixabay

EOS naar de zevende plek

EOS staat, gemeten naar marktomvang, nu op de zevende plek. Het daalde twee plekken en staat nu tussen de twee afsplitsingen van de Bitcoin Cash (BCH en BSV). Maar de gaten zijn niet zo groot. De kans is bijzonder aanwezig dat EOS opnieuw in de top vijf zal komen, al is daar wel flink wat werk voor nodig. Het dieptepunt binnen de koerslijn van EOS van 7 december is nu echter al geschiedenis. De € 1,37 die even aangetikt werd staat in schril contrast tot de € 1,64 die de koers op het moment van schrijven laat zien. Daarmee is het een van de sterkste stijgers, hoewel er over een periode van 30 dagen nog altijd een afname van 65% te zien is. De vraag is echter wat dit getal wordt wanneer er over twee weken nog eens gekeken wordt.

EOS is namelijk druk met ontwikkelingen en heeft de steun van de community gehouden. Dat is opvallend, want ontwikkelaars verloren meer dan 400.000 EOS aan hackers door problemen binnen het netwerk van EOS. Volgens Guo Yonggang heeft dit overigens niets te maken met EOS zelf. Het heeft te maken met zwakheden die de ontwikkelaars zélf in hun code hebben gehad waardoor de hackers toegang konden krijgen. EOS werkt zelf door aan het decentraal maken van het platform en het openen van meer mogelijkheden zodat ontwikkelaars, investeerders en bedrijven hier alles kunnen vinden wat zij nodig hebben.

De kracht van EOS voor de toekomst

EOS is een van de grotere spelers op de blockchain omdat het niet de problemen heeft die andere blockchains wel hebben. Zo is EOS het toppunt van schaalbaarheid, vergelijkbaar met IOTA (MIOTA). De schaalbaarheid zorgt ervoor dat het netwerk miljoenen (micro)transacties per seconde kan verwerken. Gezien de globale doelstellingen van cryptovaluta is dit een ontzettend belangrijk uitgangspunt.

Een ander voordeel dat onlangs populair geworden is, is het feit dat EOS geen vork nodig heeft om aanpassingen te doen op de blockchain. Een meerderheid van stemmen is genoeg om aanpassingen te doen, wat betekent dat er meer zekerheid is voor de community en dat er geen situaties ontstaan zoals het geval was bij Bitcoin Cash (BCH) waar de community in een persoonlijke oorlog verwikkeld raakte.