EOS prijsanalyse: de EOS/USD worstelt opnieuw om de 4 dollar te overtreffen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

EOS prijsanalyse: de EOS/USD worstelt opnieuw om de 4 dollar te overtreffen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
EOS munten en een schatkist

EOS flirte de afgelopen dagen met de 4,00 dollarprijs grens, maar de bulls zijn niet in staat geweest om genoeg kracht te verzamelen om het comfortabel boven dit niveau te pushen

De cryptomarkt blijft in een bearishe cyclus, die tot mei teruggaat. Met een algeheel bearish sentiment verhandelt Bitcoin nog steeds onder de 35.000 dollar, terwijl het worstelt om het 40.000 dollar weerstandsniveau te overtreffen.

EOS was ooit één van de top tien crypto’s ter wereld. Het heeft de afgelopen maanden echter haar plaats verloren toen andere cryptoprojecten populairder werden en hun marktkapitalisaties hebben vergroot. Nu terug op de 28e positie, dreigt EOS door het Shiba Inu token ingehaald te worden.

De slechte prestaties van EOS komen ondanks het feit dat de staat Wyoming de eerste op EOS gebaseerde Decentralised Autonomous Organisation (DAO) goedgekeurd heeft. Deze mijlpaal was echter niet genoeg om de rally van EOS boven de 4 dollar te houden.

EOS prijsvooruitzicht

Het EOS/USD handelspaar was er een paar dagen geleden niet in geslaagd een serieuze uitdaging aan te gaan om zo de 5 dollar te bereiken, nadat het dit weekend de 4,3 dollar overschreden had. De aankondiging in Wyoming was de oorzaak van deze weekendrally.

Nu EOS weer onder de 4 dollar zakt, geeft de EOS/USD 4-uurs prijsgrafiek aan dat de cryptovaluta de komende uren nog meer verlies zou kunnen boeken. Als de huidige marktomstandigheden van toepassing blijven, dan zouden de bulls de komende uren of dagen zelfs het 3,30 dollar weerstandspunt moeten verdedigen.

EOS/USD prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Op dit ogenblik zou EOS onder haar 100-daagse eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) van 3,84 dollar kunnen zakken, dit na het verlies van een ondersteuningsniveau rond haar 100-daagse exponentieel voortschrijdend gemiddelde (4,0558 dollar). Als EOS onder de 100-daagse SMA zakt, dan zal het kleine ondersteuningsniveau op 3,59 dollar scherp worden gesteld en de grote op 3,30 dollar.

Als de bulls echter weer de controle over de markt krijgen, dan zou het EOS/USD handelspaar het niveau van 4,00 dollar weer kunnen overtreffen en zelfs kunnen proberen de 4,300 dollar te bereiken, het hoogste punt in 7 dagen. EOS zou echter alleen een serieuze rally in de richting van de 5 dollar omgeving kunnen bewerkstelligen, als het daarvoor de hulp van de bredere cryptomarkt krijgt.