EOS prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

EOS prijsvoorspelling voor juni 2021

By Harshini Nag - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Tot welk niveau kan de prijs van EOS in juni stijgen? Een kijkje naar de laatste fundamentele en technische vooruitzichten.

De koers van EOS schommelt op het moment van schrijven net boven de 6,00 dollar, met een 24 uurs prijs tussen de 6,54 en 5,78 dollar.

De prijs van de cryptovaluta die op basis van marktkapitalisatie als 24ste gerangschikt staat is op het moment van schrijven bijna 8% gedaald in 24 uur. De prijs van EOS is de afgelopen week ook met ongeveer 13% gedaald, terwijl de munt in een maand tijd met 4,5% in waarde is gedaald. 

Ondanks deze schijnbaar slechte rendementen over genoemde tijdslijnen, is EOS in twaalf maanden toch met 124% gestegen. Ik zou graag zien dat de week boven de 7,50 dollar afgesloten wordt om een maanddoel van 10 tot 15 dollar in het spel te brengen. Laten we eens wat dieper ingaan op de prijsvoorspelling van EOS.
EOS twaalf maanden grafiek. Bron: CoinMarketCap

EOS prijsoverzicht

Op 1 januari werd EOS rond de 2,73 dollar verhandeld en halverwege februari was de prijs al verdubbeld tot 5,60 dollar. De opwaartse trend zette zich na een korte onderbreking in maart voort en bereikte op 17 april een nieuw hoogtepunt van 8,82 dollar.

Een dip volgde, maar tussen 3 en 7 mei ging EOS hard omhoog en accumuleerde het meer dan 100% aan stijgingen. Op 7 mei bereikte de prijs van EOS een hoogtepunt van 13,23. Van daaruit stuwden kopers het naar de absolute piek van dit jaar van 14,88 dollar die op 12 mei bereikt werd.

De EOS prijs daalde daarna echter hard. Op 19 mei zelfs met 38% in één dag en in totaal met meer dan 75% sinds de piek van 2021 want verkopers duwden de prijs omlaag naar 3,58.

Na de algemene koersrotatie tussen 12 mei en 23 mei, veerde EOS in vier dagen tijd met meer dan 87% op, maar die opgaande trend koelde opnieuw af.

In juni hebben we deze extremen nog niet gezien, maar die vooruitzichten kunnen veranderen als de 5.60 dollar steunzone standhoudt en kopers erin slagen om de prijs op te drijven tot boven de 7.50 dollar. Als de prijs in juni die van de laatste week van mei weerspiegelt, zou de EOS prijs op 15 dollar kunnen handelen of zelfs hoger dan die ooit geweest is.

Op het moment van schrijven is EOS bijna 73% verwijderd van de all-time high van 22,71 dollar die op 29 april 2018 bereikt werd.

De EOS prijs en de bredere markt

Het merendeel van de cryptomarkt heeft momenteel te kampen met verkoopdruk, waarbij de meeste munten tegen een lagere prijs verhandeld worden na een reeks van negatief nieuws.

Dit is het beeld van vorige maand, waarin de prijs van EOS, net als de meeste andere crypto, te maken kreeg met neerwaartse druk, grotendeels als gevolg van de negatieve prijsactie van Bitcoin. Op crypto Twitter werden twee factoren genoemd die bijdroegen aan de enorme verliezen: het Chinese verbod op de handel in crypto’s en de aan de Bitcoin mining gerelateerde FUD.

Deze situatie heeft de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta de afgelopen 24 uur met 5% naar beneden geduwd. Hij staat op het moment van schrijven op 1,72 biljoen dollar, na een all-time high van 2,55 biljoen dollar. EOS heeft een 24 uurs handelsvolume van meer dan 2,89 miljard dollar, en een marktkapitalisatie van 5,8 miljard dollar.

Waar je vandaag EOS kan kopen

EOS prijsverwachting voor juni

De afgelopen weken is de koers van EOS de belangrijke cryptomunten gevolgd. Dit kan bemoedigend zijn als de prijzen weer gaan stijgen.

Hoewel het momentum nu op de neerwaartse richting ligt, kunnen wij voor EOS een voorzichtige prijsvoorspelling van 15 dollar doen tegen het einde van juni.  De opgaande potentie voor EOS zal echter duidelijker worden wanneer kopers de koers deze week boven de 7 dollar kunnen laten eindigen, een scenario dat de weg naar een grotere stijging zou openen.

Beleggers zouden de prijsontwikkeling van EOS in de afgelopen maanden kunnen analyseren en daarbij het potentieel voor enorme schommelingen door marktsentiment en netwerkgerelateerd nieuws.

EOS koers: technische vooruitzichten

EOS/USD koersgrafiek en technische vooruitzichten voor juni 2021 zoals op TradingView is te zien 

Het technische beeld voor EOS/USD op de daggrafiek suggereert dat de verkopers nog steeds de controle hebben, maar een mogelijke bullish pennant breakout zou de prijzen kunnen zien stijgen om het weerstandsniveau van 14,00 dollar opnieuw te testen.

De Relative Strength Index (RSI) blijft grotendeels onder de 50, maar de Moving Average Convergence Divergence (MACD) suggereert dat de neerwaartse beweging aan kracht verliest. 

Als kopers EOS over de weerstand op het 23,6% Fibonacci retracement level (6,19 dollar) duwen, zouden de volgende grote hindernissen liggen bij het 50 SMA (7,39 dollar) en het 61,8% Fibonacci retracement level (10,54 dollar) van de beweging van 14,86 dollar hoog naar 3,58 dollar laag.

De stijging die we op 20 mei zagen en de opwaartse beweging van 24 tot 27 mei slaagden er niet in om de overvloed aan verkopers bij het bovenliggende voortschrijdende gemiddelde (MA) te doorbreken. Dit heeft de negatieve trend waarin de EOS prijs zich gedurende een groot deel van de afgelopen maand bevond, in stand gehouden.

De trend moet omhoog gaan voordat het 61,8% Fibonacci niveau getest kan worden en EOS mogelijk naar een beste jaarprestatie van 14,88 dollar kan stijgen.

Hoewel ik een bullish bias voor EOS handhaaf, moet ik erbij zeggen dat als EOS er niet in slaagt om het 23,6% Fibonacci niveau te doorbreken, het meer druk op de verkoopzijde zou kunnen uitlokken en daarmee de opwaartse beweging zou vertragen. Wanneer de prijs onder de 6,00 en 5,67 dollar duikt, zou een langdurige daling kunnen zorgen voor het maandelijkse dieptepunt van 3,58 dollar.

Wat zou de EOS prijs in juni kunnen opdrijven?

De koers van EOS zou kunnen stijgen door het positieve sentiment van aan crypto gerelateerd nieuws en door de algemene groei van het netwerk naarmate het blockchain platform aan adoptie wint.

Net als de rest van de markt, leed EOS in mei grote verliezen als gevolg van het negatieve sentiment rond Bitcoin en nieuws uit China.

Maar zoals hierboven vermeld, maakte EOS begin mei ook een enorme positieve koersbeweging nadat Block.one een voorstel aankondigde om de staking beloningen voor gebruikers van het EOS netwerk te verhogen.

De recente aankondiging van Block.one van een financiering van 10 miljard dollar voor een nieuwe gedecentraliseerde beurs genaamd Bullish Global is groot nieuws nu EOS verder in de wereld van DeFi wil duiken. Het project heeft al steun van miljardairs Peter Thiel, Alan Howard, Mike Novogratz en de wereldwijde investeringsbank Nomura.

Verbeterde netwerkbeveiliging en hoge schaalbaarheid betekenen ook dat de rivaal van Ethereum verder zou kunnen groeien door investeerders die kijken naar snelle, goedkope platforms.

Let dus als belegger op het bredere marktsentiment en EOS specifiek nieuws dat de koersrichting in juni zou kunnen beïnvloeden.

Let op, het bovenstaande artikel is enkel en alleen opinie gebaseerd op beschikbare relevante gegevens. Het mag in geen geval worden beschouwd als direct beleggingsadvies.