Er wordt door enthousiaste bulls een push naar recordhoogtes verwacht

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Er wordt door enthousiaste bulls een push naar recordhoogtes verwacht

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een fysieke Bitcoin voor een grafiek

Bitcoin (BTC) heeft haar hoogste punt van vóór de neergang herwonnen, omdat door de weekendhandel haar prijs naar 19.400 dollar opliep

De grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie is in het weekend gestegen door een sterk stijgende beweging te creëren, met een prijs die naar 19.400 dollar oploopt. Omdat de beweging binnen dit kanaal onhoudbaar was, stapte Bitcoin hieruit en begon vervolgens zijwaarts te handelen, net boven het ondersteuningsniveau van 19.100 dollar.

Omdat Bitcoin het grootste deel van de verloren waarde van de recente neergang herwon, zijn de vooruitzichten extreem optimistisch, met een sterke push naar nieuwe te verwachten recordhoogtes. Als we naar de prestaties van week tot week kijken, dan is Bitcoin in het groen beland, met een winst van 2,80% en daarbij iets beter dan de 1,97% winst van ETH. Aan de andere kant heeft XRP in dezelfde periode maar liefst 13,11% verloren.

Op het moment van schrijven handelt BTC op 19.150 dollar, meer dan 4,22% in het groen op de maandelijkse grafiek.

BTC/USD

De Bitcoin bulls verschenen aan het eind van vrijdag op de markt en creëerden een sterk stijgende beweging die de prijs van 17.600 naar 19.400 dollar opdreef. Deze beweging heeft de ondersteunende kracht van de 23,6% grote Fib retracement bewezen, die op 17.875 dollar zit. Handelen binnen dit nieuw gecreëerde kanaal was echter onhoudbaar en de grootste cryptovaluta moest eruit stappen en begon officieel aan de consolidatiefase.

Omdat de meest recente push naar boven de opinie rond Bitcoin van licht bearish naar extreem bullish veranderde, kan een push naar boven en een mogelijke hertest van de hoogste pieken als de meest waarschijnlijke optie worden beschouwd. Traders moeten echter rekening houden met de enorme kracht van de weerstandszone nabij het psychologische niveau van 20.000 dollar.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische plaatje laat zien dat de RSI indicator grotendeels vlak op de dagelijkse grafiek is, en dicht bij de 60 staat. Beleggers zijn wellicht meer geïnteresseerd in de Hash Ribbons indicator, die op 3 december een koopsignaal vertoonde.

Zoals hierboven vermeld, zal het bullishe sentiment van Bitcoin de prijzen waarschijnlijk naar de voormalige hoogste waardes drijven, maar het passeren van de 20.000 dollar grens vereist veel koopdruk. In het geval dat Bitcoin met vertrouwen de 20.000 dollar weet te passeren, dan wordt er verwacht dat het volgende weerstandsniveau zo rond de 20.750 dollar zal liggen. Aan de andere kant, als BTC de zone rond 20.000 dollar niet doorbreekt, dan kunnen traders verwachten dat het het prijsgebied in de buurt van de 18.000 dollar opnieuw zal testen.

BTC/USD 1-uur grafiek. Bron: TradingView

Als we kijken naar het uurlijkse tijdsbestek, dan kunnen we zien dat Bitcoin zijn stijgende kanaal heeft verlaten en is begonnen zo rond de 19.100 dollar te consolideren. Dit ondersteuningsniveau heeft tot nu toe goed stand gehouden en eronder zakken is mogelijk, maar zeer onwaarschijnlijk. Als Bitcoin desondanks onder de 19.100 dollar zal dalen,dan zal de prijs eerst bij de volgende Fib retracement ondersteund worden, die zich op 18.600 dollar bevindt, en vervolgens binnen een zone die door 18.190 en 18.450 dollar begrensd wordt.

Het directe voordeel van Bitcoin wordt door het hoogste punt in 2017 van 19.666 dollar bewaakt, wat ook de onderste grens van deze grote weerstand zone is. Deze zone strekt zich uit tot het psychologische niveau van 20.000 dollar.