Ether, Cardano en Zcash zijn zo vlak voor het weekend in een bearishe trend

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ether, Cardano en Zcash zijn zo vlak voor het weekend in een bearishe trend

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Ethereum en een handelsgrafiek

Ether, Cardano en Zcash verhandelen zo vlak voor het weekend allemaal in het rood, en dit bearishe sentiment zal naar verwachting de komende dagen nog aanhouden

De cryptomarkt bevindt zich de afgelopen weken in een bearishe trend. Met de prestaties van de afgelopen week lijkt de bearishe cyclus zich waarschijnlijk alsook de komende dagen nog zo voort te zetten. Bitcoin is onder het 33.000 dollar niveau gezakt na een paar dagen geleden een poging te hebben gedaan om het 35.000 dollar weerstandspunt te doorbreken.

Ether, Cardano en Zcash zijn de afgelopen 24 uur allemaal 2% of meer gedaald. Tenzij er de komende dagen een substantiële rally plaatsvindt, kan het trio nog meer verlies lijden of in het weekend in de bearishe omgeving blijven.

ETH prijsvooruitzicht

Ether is de leider van de drie en de enige onder hen met een netto positieve week. Het ETH/USD handelspaar is de afgelopen week met bijna 1% gestegen nadat de op één na grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie voorbij de 2.000 dollar klom.

ETH/USD prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Na eerder deze week het 2.400 dollar niveau te hebben bereikt, heeft Ether haar momentum verloren en verhandelt het nu net boven de 2.100 dollar. Deze prijsdaling zou in het weekend kunnen voortduren, ondanks dat enkele technische aspecten, zoals de MACD lijn een bullishe tendens vertoont. De RSI nadert bijna een oversold gebied, wat aangeeft dat de bears de markt controleren.

Een marktrally zou er echter voor kunnen zorgen dat Ether deze trend omkeert en haar 2.400 dollar niveaus wederom probeert te veroveren. Elke stap daarboven kan enkel plaatsvinden als er een grote steun vanuit de bredere markt is.

ADA prijsvooruitzicht

Cardano is op dit moment één van de meest opwindende projecten in de crypto-omgeving, en dit wordt weerspiegeld in haar positie in de cryptomarkt. De op vier na grootste cryptovaluta bevindt zich eveneens in een bearishe stand en is de afgelopen 24 uur met bijna 2% gedaald.

ADA/USD prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Het ADA/USD handelspaar zit vast onder de 1,50 dollar en zou in het weekend binnen die prijsregio kunnen voortzetten. De technische gegevens wijzen op dit moment op een bearish momentum, waarbij ADA zich momenteel onder haar 100-daagse SMA (1,38855 dollar) bevindt.

Een beweging voorbij deze 100-daagse SMA zou ADA in staat kunnen stellen om tijdens het weekend opnieuw de 1,50 dollar niveaus proberen te bereiken. Het heeft hierbij echter ook de steun van de bredere markt nodig als het van plan is om boven dat niveau een uitdaging aan te gaan.

ZEC prijsvooruitzicht

Zcash presteert het slechtst van deze drie, met een daling van bijna 10% in de loop van de week. Het ZEC/USD handelspaar zou de komende dagen onder de 100 dollar kunnen zakken als de huidige trend zich voortzet. Net zoals bij de andere munten zijn de technische indicatoren op dit ogenblik allemaal bearish.

ZEC/USD prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Elke opwaartse beweging zal afhangen van hoe de algehele markt presteert. Een rally van de markt zou kunnen meehelpen om ZEC voorbij de 120 dollar te pushen.