Ether dreigt binnenkort onder de $3.000 te zakken

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ether dreigt binnenkort onder de $3.000 te zakken

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De markt voor cryptocurrency bevindt zich sinds het begin van de week in een bearish trend.

De bredere markt voor cryptocurrency heeft de afgelopen dagen ondermaats gepresteerd. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency bereikte eerder deze week de $2,2 biljoen, maar is gedaald tot onder de $2 biljoen.

Bitcoin, 's werelds toonaangevende cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, handelt nu boven $43k. Dit komt nadat eerder dit jaar het psychologische niveau van $50k niet was overschreden.

Ether, de oorspronkelijke munt van het Ethereum-ecosysteem, blijft qua marktkapitalisatie de op één na grootste cryptocurrency. In de afgelopen 24 uur heeft ETH meer dan 4,5% van zijn waarde verloren.

Op het moment van schrijven handelt ETH boven $3.200 per munt. De bearish prestatie komt nadat ETH eerder deze week het psychologische niveau van $3.500 overschreed. Ether kon echter geen uitdaging aangaan in de richting van het weerstandsniveau van $4.000.

Ether zou zijn prijs de komende uren of dagen verder kunnen zien dalen, terwijl de bredere markt voor cryptocurrency verliezen optekent. ETH zou de komende dagen moeite kunnen hebben om zijn belangrijkste ondersteuningsniveau op $3.000 te verdedigen.

Belangrijkste niveaus om naar te kijken

De ETH/USD 4-uurgrafiek is momenteel bearish, aangezien Ether de afgelopen dagen ondermaats presteerde. De technische indicatoren laten zien dat ETH de komende uren verdere verliezen zou kunnen boeken.

De MACD-lijn bevindt zich sinds dinsdag onder de neutrale zone, wat wijst op een sterke bearish trend in de markt.

De 14-daagse RSI van 33 laat zien dat Ether zich momenteel in het oversoldgebied bevindt. Als het bearish momentum aanhoudt, zou Ether voor het einde van de dag kunnen dalen tot onder het eerste grote ondersteuningsniveau op $3.112.

In het geval van langdurige bearish prestaties, zou Ether deze maand voor het eerst onder $3.000 kunnen handelen.

Als de bulls echter de controle terugkrijgen, zou ETH de komende uren of dagen kunnen proberen haar positie rond het weerstandsniveau van $3.500 te herstellen.