Ethereum Classic prijsvoorspelling na de spectaculaire rally

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum Classic prijsvoorspelling na de spectaculaire rally

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De prijs van Ethereum Classic (ETC) heeft de afgelopen weken een sterk herstel doorgemaakt naarmate de vraag naar de omstreden cryptocurrency stijgt. De munt is gestegen naar $44, het hoogste niveau sinds 8 december vorig jaar. ETC is dit jaar met meer dan 100% gestegen ten opzichte van het laagste niveau.

Ethereum Classic rebound

Ethereum Classic heeft de afgelopen weken de zwaartekracht getrotseerd. Terwijl populaire munten zoals Bitcoin en Ethereum binnen een strak bereik zijn gebleven, is de prijs ervan meer dan verdubbeld, waardoor de totale marktkapitalisatie op meer dan $5,7 miljard komt. Het is de 29e grootste cryptocurrency ter wereld geworden.

Ethereum Classic is een blockchainproject met smart contractfuncties die het voor ontwikkelaars mogelijk maken om gedecentraliseerde applicaties van hoge kwaliteit voor alle industrieën te bouwen. Het belangrijkste principe is dat code wet is, wat betekent dat code onstopbaarheid, decentralisatie en weerstand tegen censuur moet hebben.

Ethereum Classic wordt vaak gezien als een meer gedecentraliseerd platform dan het belangrijkste Ethereum. Op haar website staat dat het 'geen officieel iets' heeft, waardoor 'officiële capture' wordt voorkomen die decentralisatie belemmert. Het ziet ook de basis als wonderbaarlijk en een die niet kan worden herhaald.

Vanuit een fundamenteel perspectief staat Ethereum Classic echter voor meerdere uitdagingen. Ten eerste zijn er, in tegenstelling tot Ethereum en andere snel bewegende projecten, weinig ontwikkelaars in het ecosysteem. Het is inderdaad een beetje moeilijk om een applicatie te vinden die is gebouwd met Ethereum Classic. Als zodanig is het zonder ontwikkelaars een beetje moeilijk voor het platform om te groeien.

Ten tweede is Ethereum Classic een proof-of-work-platform, wat het duur en energie-inefficiënt maakt om nieuwe munten te produceren. De wereld evolueert naar een proof-of-stake-model, dat bekend staat om zijn snelheid en energie-efficiëntie. Apps die zijn gebouwd met PoS-platforms staan bekend om hun snelheid en lage transactiekosten.

Ten derde is Ethereum Classic kwetsbaar voor 51%-aanvallen vanwege de dominantie van de grootste mijnpools.

De prijs van Ethereum Classic stijgt vanwege de aanstaande Ethereum-fusie die veel mijnwerkers achter zich zal laten.

Ethereum Classic prijsvoorspelling

De daily chart laat zien dat de ETC-prijs zich de afgelopen weken in een sterke bullish trend bevindt. De prijs heeft het zo goed gedaan dat hij boven het belangrijkste weerstandsniveau is gestegen op $37,50, het hoogste punt in februari.

Ethereum Classic is ook gestegen tot boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, terwijl de MACD sterk boven het neutrale niveau is gestegen. Daarom is de kans groot dat de munt blijft stijgen, aangezien de bulls zich op de volgende belangrijke weerstand van $50 richten.