Ethereum Classic prijsvoorspelling voor juni 2021

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum Classic prijsvoorspelling voor juni 2021

By Ali Raza - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Ethereum Classic (ETC) was een verrassende ster tijdens deze crypto bullmarkt en was soms de best presterende munt op de markt in termen van prijsactie. Zou Ethereum Classic, na moeite te hebben gehad om met haar oudere neef Ethereum (ETH) te concurreren, in juni nog meer nieuwskoppen kunnen halen nu Ethereum 2.0 bijna aan de horizon verschijnt?

Ethereum Classic prijs in 2020 en 2021

Zoals velen nu waarschijnlijk wel weten, heeft de cryptosector het afgelopen jaar een bijna constante groei doorgemaakt, dit sinds de prijzen in maart 2020 vanwege de angst voor COVID-19 crashten. Omdat de verspreiding van de wereldwijde pandemie de aandelenmarkt plus de traditionele financiën beïnvloedde, trok het aanvankelijk ook de cryptovaluta’s met zich mee naar beneden.

Ethereum Classic volgde dit pad echter niet. In plaats daarvan was het meer dan twee jaar behoorlijk stabiel. Tussen januari 2019 en februari 2021 had het slechts één significante prijsbeweging, die in januari 2020 plaatsvond toen het van 4,5 naar 12 dollar ging, en vervolgens terug naar 5 dollar op 15 maart 2020, toen de angst voor COVID-19 het naar beneden pushte.

De munt schommelde voor en na deze korte stijging veelal tussen de 5 en 7 dollar verder. ETC begon in februari 2021 eindelijk aan de crypto bullrun deel te nemen, en bereikte rond 14 februari voor het eerst de 17 dollar weerstand, alwaar het tot april bleef hangen. In april steeg het opnieuw, dit keer tot 47 dollar, voordat het weer naar de 30 dollar werd teruggewezen.

Bron: CoinMarketCap

Zo rond begin mei schoot de munt eindelijk echt omhoog en bereikte het op 6 mei bijna 160 dollar. Daarna begon de prijs een nieuwe correctie te ondergaan, iets wat in een marktbrede prijscrash veranderde, waardoor ETC naar de 45 dollar afdaalde. Hier herstelde het enigszins, ging naar 80 dollar voordat het tevreden was met 70 dollar, waar het ook nu nog op staat.

Waar je vandaag Ethereum Classic kan kopen

Ethereum Classic prijsvoorspelling

Bron: TradingView

Sinds de crash van haar recordprijs in juni is ETC een redelijk consistent handelsbereik binnengegaan, waarbij het de steun van een aanhoudend lagere trendlijn vond van vóór de rally van mei, en van bovenaf een dalende weerstand bereikte. Hier is een symmetrisch driehoekspatroon (zie 4-uurs prijsgrafiek) in werking en ETC zal in juni het einde van dit bereik naderen.

Deze ‘squeeze’ zal ETC dwingen om hier uit te breken, maar de gangbare opvatting is dat de symmetrische driehoekspatroon richting agnostisch is: wat wil zeggen, dat de prijs net zo goed naar boven als naar beneden kan uitbreken. Handelaren kunnen daardoor voor aanwijzingen gedwongen worden om naar de technische prestaties van de rest van de markt te kijken.

Het moet allereerst zeker opgemerkt worden, dat hoewel ETC zich vrij laat bij de bullrun aansloot, het sindsdien onder leiding van Bitcoin en Ethereum vrij nauw gevolgd heeft. Het schoot omhoog toen de andere twee met een rally bezig waren, en het crashte evenzo toen deze naar beneden afgleden.

Met dat in gedachten is het mogelijk dat dit in de komende dagen, weken en misschien zelfs maanden zal blijven gebeuren. Maar dat gezegd hebbende, bleef ETC gedurende heel 2020 en de eerste maand van 2021 relatief onaangetast door de rest van de cryptowereld. Daarna herstelde het zich in harmonie met de bredere markt, maar dan wel in haar eigen tempo.

Er bestaat ook een duidelijke parallel tussen het huidige consistente handelsbereik en het bereik van het grootste deel van 2020 (tussen de 5 en 7 dollar). Als de munt nog iets langer binnen dit bereik blijft, dan kan dit een teken zijn dat er met een bullishe uitbraak een vergelijkbare rally zou kunnen aanvangen. Een analist op Twitter gelooft hier in.

Al met al zou een bullishe uitbraak in juni ervoor kunnen zorgen dat ETC wederom een prijsbereik van zo rond de 80 dollar realiseert, alwaar het zich eerder vestigde tijdens het eerste gedeelte van de recente crash. Een volledige hervatting van de crypto bullrun van 2021 zou ervoor kunnen zorgen dat Ethereum Classic weer voorbij de 100 dollar stijgt; de markt heeft in het verleden een ‘dubbele top’ structuur vertoond, waarmee na een consolidatieperiode nieuwe recordprijzen worden bereikt. In dit geval is zelfs een prijsdoel van 200 dollar tegen het einde van het jaar niet uitgesloten.

Echter, als de markt zich naar beneden mocht blijven ontwikkelen, dan zal ETC waarschijnlijk volgen. Beleggers zouden er desondanks verstandig aan doen om de situatie van eerder dit jaar te onthouden dat de jongere telg van Ethereum de mentaliteit van een underdog heeft en zeer goed in staat is om de markt te verrassen wanneer dit het minst verwacht wordt.

Let op: het bovenstaande artikel is een persoonlijke mening van de schrijver, die van de relevante marktgegevens afgeleid is. Het is niet direct als een beleggingsadvies bedoeld.