Ethereum Classic wint aan populariteit dankzij startup-programma

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum Classic wint aan populariteit dankzij startup-programma

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Fysieke locatie én ondersteuning voor ontwikkelaars

Overal ter wereld komen nieuwsberichten binnen over blockchaintoepassingen die richting de community gaan. Ook Ethereum Classic is hier duidelijk mee bezig: het opende een locatie in San Francisco zodat de ontwikkelaars van Dapps daar aan het werk kunnen, met de ondersteuning van programmeurs. Op deze manier zijn de slagingskansen voor een startup vele malen groter – én is het mogelijk om snel in contact te komen met de ontwikkelaars of andere programmeurs die actief zijn op de blockchain van ETC. Een ander positief feit achter deze ontwikkelingen is dat een aantal projecten geselecteerd zijn en deze steun en financiële hulp krijgen vanuit de community.

Het ETC-ecosysteem is een van de platformen die zich werkelijk overal voor lenen. Er worden applicaties ontwikkeld die gerelateerd zijn aan AI, maar ook de wereld van de videospellen is actief op het ecosysteem. Daarnaast is de blockchain van ETC onlangs gebruikt als platform voor het stemmen binnen een organisatie in Brazilië. Dit is succesvol verlopen en toont aan dat de ETC-blockchain ook in de toekomst gebruikt kan worden om belangrijke polls te houden, of zelfs verkiezingen wanneer deze onveranderlijk en eerlijk moeten verlopen.

Wat betekent dit voor Ethereum Classic?

Experts menen nu al dat deze ontwikkelingen ervoor kunnen zorgen dat de koers van Ethereum Classic het gat kan dichten ten opzichte van de koers van Ethereum zelf. Andere mensen gaan nog veel verder: zij stellen dat het onveranderlijke karakter van ETC ervoor zorgt dat dit een veel sterkere optie is dan de Ethereumblockchain. In hoeverre dit ervoor kan zorgen dat de ETC-koers de waarde van Ethereum overstijgt is nog maar de vraag. Het mag niet vergeten worden dat Ethereum op dit moment een veel grotere community heeft.

Aangezien er veel meer projecten gepland staan in de nabije toekomst en Ethereum Classic ook als betaalmiddel ingezet gaat worden, is in ieder geval duidelijk dat het een goed moment is om de koers en het nieuws in de gaten de houden. Ethereum Classic kopen lijkt op dit moment dan ook geen onverstandige zet, zeker niet wanneer een van Dapps in staat is om de community achter de ETC-blockchain te vergroten en verder te activeren.