Ethereum en XRP hebben in 2020 beter dan Bitcoin gepresteerd

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum en XRP hebben in 2020 beter dan Bitcoin gepresteerd

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Bitcoin, XRP en Ethereum op een toetsenbord. Bron: Shutterstock

Bitcoin haalde dit jaar de schijnwerpers, maar Ethereum en XRP hebben dit jaar tot nu toe beter dan de toonaangevende cryptovaluta gepresteerd

Bitcoin blijft het belangrijkste blikpunt in de cryptomarkt, en terecht. Het is de eerste en nog steeds de leidende cryptovaluta in termen van acceptatie en marktkapitalisatie. Beleggers besteden wereldwijd meer aandacht aan Bitcoin dan aan welke andere cryptovaluta dan ook.

Na drie jaar in een bearcyclus te hebben gezeten noteerde Bitcoin onlangs een nieuw recordbedrag. Het bereikte een waarde van 19.900 dollar en het handelt momenteel boven de 19.200 per coin. Bitcoin’s nieuwe recordbedrag betekent dat de prijs dit jaar tot nu toe met meer dan 150% is gestegen.

Dit is een indrukwekkend investeringsrendement. Haar naaste concurrenten hebben dit dit jaar tot dusver echter overtroffen. Volgens een post van Forbes hebben Ether (ETH) en XRP dit jaar namelijk beter dan Bitcoin gepresteerd.

Ethereum, ‘s werelds op één na grootste cryptovaluta naar marktkapitalisatie, is in de afgelopen 12 maanden met bijna 300% gestegen. Ether werd hierbij gestimuleerd door de opkomst van de Decentralized Finance (DeFi) markt en de aanstaande migratie naar het proof-of-stake (PoS) protocol door het netwerk.

De meeste analisten zijn van mening dat Ethereum nog een lange weg te gaan heeft vanaf de huidige prijs van 600 dollar. De grootste consensus onder experts is dat ETH de komende maanden zelfs zijn hoogste prijs ooit van 1.500 dollar zou kunnen bereiken.

XRP heeft haar plaats als de op twee na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie behouden, dit ondanks de zware concurrentie van Tether (USDT). De op twee na grootste cryptovaluta is in de loop van het jaar met meer dan 165% gestegen, en de grootste winst van XRP werd in november geboekt.

De aanstaande XRP airdrop zou de prijs de komende weken omhoog kunnen pushen, en het zou uiteindelijk 1 dollar per coin kunnen bereiken na de afgelopen drie jaar ondermaats te hebben gepresteerd. Binance, Coinbase en andere toonaangevende crypto-uitwisselingen hebben al hun steun voor de XRP airdrop verklaard.

De altcoins presteren beter dan Bitcoin

Ethereum en XRP zijn niet de enige altcoins die dit jaar tot nu toe beter dan Bitcoin presteren. Chainlink (LINK) heeft dit jaar een verbazingwekkende 500% aan waarde geboekt. Het blockchain netwerk werd op grote schaal in de DeFi sector en als een link-up informatiebron gebruikt. Chainlink wordt wereldwijd ook veel toegepast door API’s en betalingssystemen.

Cardano (ADA) en Stellar Lumens (XLM) zijn twee andere top twintig cryptovaluta’s die beter dan Bitcoin hebben gepresteerd. Ze voegden dit jaar respectievelijk 300% en 200% aan waarde toe. De algehele cryptomarkt heeft, ondanks de economische onzekerheden die door de pandemie veroorzaakt werden, van 2020 genoten. Het zal interessant zijn om in de resterende weken van 2020 de koersrichting van de vooraanstaande cryptovaluta’s te aanschouwen.