Ethereum (ETH) passeert na een enorme instroom de 1.800 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum (ETH) passeert na een enorme instroom de 1.800 dollar

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het Ethereum logo

Ethereum (ETH) ging naar de prijsontdekkingsstand nadat het zijn vorige hoogste punt ooit van 1.764 dollar had gepasseerd. Wat is de reden achter de prijsstijging en wat zal de toekomst voor ETH brengen?

Ethereum fundamentals en eerdere prijsprestaties

De op één na grootste cryptovaluta naar marktkapitalisatie blijft op basis van verbazingwekkende fundamentals sterk naar boven stijgen. Dit niet alleen omdat de DeFi sector met 35,8 miljard dollar aan totale vergrendelde waarde een nieuwe mijlpaal bereikte, maar 80% van de totale instroom van institutioneel geld ging de afgelopen week naar Ethereum. Dit soort institutionele en retail betrokkenheid creëerde de perfecte omgeving voor ETH om in prijs omhoog te schieten.

Ethereum boekte een week-op-week winst van 26,78%, wat achterbleef bij de 35,81% winst van Bitcoin. De op één na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie heeft op dit moment een marktwaarde van 56,03 miljard dollar.

Op het moment van schrijven verhandelt ETH voor 1.817 dollar, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een prijsstijging van 32,31% vertegenwoordigt.

ETH/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

De op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie probeerde zichzelf al meer dan een week voorbij het hoge weerstandsniveau in de buurt van de 1.500 dollar te pushen, maar slaagde er niet in om het te doorbreken. De geweldige recente fundamentele vooruitzichten hebben de ETH bulls echter tot een nieuwe sterke push aangezet.

Ethereum kaatste terug van zijn stijgende 21-daagse EMA (die het tot dan toe volgde) en pushte het voorbij de hoge weerstandszone, en creëerde gaandeweg nieuwe prijsrecords. De recente push voorbij de 1.800 dollar is enkel nog maar een bevestiging van hoe sterk de ETH fundamentals zijn, maar ook hoe belangrijk de BTC beweging voor de cryptomarkt is.

Eén ding om hier zeker bij op te merken is dat, ondanks de stijgende prijs, het dagelijkse volume van Ethereum een lichte daling lijkt te vertonen, wat uiteindelijk het voordeel ervan kan verkleinen.

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI van ETH op het dagelijkse tijdsbestek zweeft al enkele dagen rond het overbought gebied zonder het daadwerkelijk binnen te gaan. De huidige waarde ligt op 68,70.

ETH/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Het goede nieuws van gisteren dat van Bitcoin afkomstig was, pushte de gehele cryptomarkt omhoog, en Ethereum werd niet uitgesloten. De beweging van ETH voorbij de 1.800 dollar lijkt gezond en niet overbelast, aangezien de cryptovaluta de 21-uurs EMA op de voet volgt.

ETH/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron:  TradingView

Hoewel een directe push naar het 2.000 dollar niveau hoogst onwaarschijnlijk is, heeft Ethereum op verschillende plaatsen zeer sterke ondersteuningsniveaus (het vorige hoogste punt ooit, de zone rond de 1.500 dollar en de dagelijkse plus uurlijkse EMA’s) die indien nodig de keerzijde ervan zouden kunnen beschermen.

Als we met de bloeiende fundamentals rekening houden, dan lijkt de 2.000 dollar grens onvermijdelijk, maar dan wel op een iets langer tijdsbestek.