Ethereum is momenteel boven de 200 dollar een korte technische analyse

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum is momenteel boven de 200 dollar een korte technische analyse

By Chris Roper - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Na maart, tijdens het bloedbad op de financiële markt, een dieptepunt van 89,80 dollar te hebben bereikt, was april een maand van herstel voor de op één na waardevolste munt in de crypto omgeving. Ethereum bevindt zich momenteel boven het weerstandsniveau van 200 dollar en lijkt deze opgaande beweging voort te zetten.

Het is gemakkelijk om iedere andere altcoin over het hoofd te zien naarmate de halving van de Bitcoin nadert, maar naarmate de toonaangevende crypto in waarde lijkt te stijgen, wordt de invloed hiervan op de hele markt gevoeld, waarbij sommige altcoins daarbij zelfs een nog sterkere groei laten zien. Ethereum was vanmorgen zeker één van deze munten, met een bijna twee keer zo grote procentuele stijging als BTC.

Met dank aan coin360.com

Hoewel de voortgang van Ethereum de 0.5 Fibonacci heeft overschreden, zijn sommige economen van mening dat dit nog steeds een herpositioneringsfase is van de neergang die op 13 maart plaatsvond. Andere, meer enthousiaste beleggers, zijn echter van mening dat dit het begin is van een opwaartse trend en anticiperen gretig op de valuta om het volgende grote weerstandsniveau van 212 dollar te overtreffen, om zo deze prijs als een nieuwe steunpunt vast te stellen.

In feite zouden beide meningen correct kunnen zijn. Ethereum handelt momenteel in een opgaande beweging, zeer dicht bij het kleine weerstandsniveau van 205 dollar, dat door velen wordt beschouwd als een bearish signaal. De analisten die nog steeds een nogal sceptische opvatting hebben, zijn van mening dat de huidige herpositioneringsfase zich binnen de vierde van de vijf correctiegolven van de Elliot theorie bevindt.

Met dank aan CoinMarketCap

Hoewel het mogelijk is dat een uitsplitsing het gevolg kan zijn van de horizontale weerstand van 220 dollar of de drukweerstand zelf, bestaan er tevens andere factoren, zowel intern als extern, die absoluut een nieuwe groei kunnen aanwakkeren om zo een opwaartse trend voort te kunnen zetten.

De aanstaande halving van Bitcoin heeft de prijs van Ethereum al positief beïnvloed, en de lancering van Ethereum 2.0 zal ongetwijfeld opnieuw een indrukwekkende stijging laten zien.

Grayscale schakeringen

Een andere factor die bijdraagt aan een bullish seizoen voor Ethereum, zou een toename in de vraag ernaar zijn. Grayscale, het Ethereum trustbedrijf dat zich richt op institutionele beleggers, heeft onlangs de helft van alle nieuw verspreide munten namens haar klanten gekocht.

Sinds begin 2020 heeft het bedrijf meer dan 756.539 ETH aangekocht, dit is ongeveer de helft van de 1.563.245 ETH die in dezelfde periode is gedolven.

Grayscale stelt hun investeerders in staat effecten te kopen waarmee ze de waarde van de munt met een premie van 400% kunnen volgen, zonder dat ze zelf ETH hoeven te bezitten. Om dit te kunnen doen, moet de stichting grote hoeveelheden van de één na grootste cryptovaluta in haar bezit hebben.

Grayscale bezit momenteel 1,1% van het totale circulerende aanbod van ETH. Een mogelijke reden voor hun bulkaankoop is de langverwachte overstap van een Proof-of-Work (PoW) protocol naar Proof-of-Stake (PoS) dat dit jaar nog zal plaatsvinden. Hun 1% controle over het netwerk zou onder de huidige consensus geen probleem zijn, maar dat zou snel kunnen veranderen, aangezien PoS nieuw gecreëerde munten verdeelt in verhouding tot het bedrag dat wordt vastgehouden.

De recentelijke snelle stijging van ETH zou hypothetisch de controlerende invloed van Grayscale kunnen accelereren richting het verkrijgen van de macht over meer dan de helft van het netwerk, waarmee ze mogelijk het vermogen zouden kunnen hebben om transacties te censureren en zelfs ongedaan te maken.

Dus hoewel het aankoop belang van Grayscale een positieve invloed kan hebben op de korte termijn waarde van Ethereum, doet de gemeenschap er goed aan de situatie nauwlettend in de gaten te houden nadat de overgang naar Proof-of-Stake is afgerond.