Ethereum kopen? 5 dingen die je moet overwegen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum kopen? 5 dingen die je moet overwegen

By Crispus Nyaga - Kort bericht

Er bestaan tegenwoordig duizenden cryptocurrencies. CoinGecko volgt er 13.000, terwijl CoinMarketCap er meer dan 18.000 volgt. Ethereum is de op één na grootste van hen met een marktkapitalisatie van meer dan $367 miljard. Het is ook een van de meest populaire cryptocurrencies wereldwijd. Dus als je je afvraagt of je Ethereum moet kopen, zijn dit de belangrijkste dingen om te overwegen.

Ethereum is in transitie

Een van de belangrijkste dingen die je moet weten wanneer je in Ethereum investeert, is dat het een transitie doormaakt.

Om te beginnen is Ethereum een proof-of-work (PoW) platform waarmee ontwikkelaars hun blockchain-projecten kunnen bouwen. Als PoW-cryptocurrency betekent dit dat alle munten worden gegenereerd door middel van mining.

Net als bij Bitcoin is dit proces meestal erg duur en inefficiënt. Daarom werken ontwikkelaars momenteel aan ETH 2.0, die het zal omvormen tot een proof-of-stake (PoS) netwerk.

Het doel van deze transitie is om deze sneller en energiezuiniger te maken. In plaats van complexe miners te gebruiken, gebruikt het systeem validators om transacties te verifiëren.

Het transitieproces is gaande en analisten verwachten dat de fusie tussen Ethereum en de Beacon-keten in het derde kwartaal van 2022 zal plaatsvinden. Het is daarom aannemelijk dat de prijs van Ethereum voorafgaand aan en ook na de fusie zal blijven stijgen.

Ethereum zal een sharding-mechanisme hebben

Een ander ding dat u over Ethereum moet weten, is dat het netwerk het sharding-mechanisme zal omarmen. Sharding is een technologie die voor het eerst werd geïntroduceerd door Zilliqa. Het idee is relatief eenvoudig. In plaats van de netwerkverwerkingsblokken in alle formaten, verdeelt het ze in kleinere stukjes die shards worden genoemd.

Het doel van het gebruik van sharding is om een blockchain-netwerk aanzienlijk sneller en zeer schaalbaar te maken. Als gevolg hiervan zal sharding de algehele snelheid van het netwerk helpen verhogen van minder dan 20 transacties per seconde (tps) tot meer dan 1.000.

Zilliqa, het eerste netwerk dat sharding omarmt, heeft nu meer dan 2500 tps. Andere netwerken zoals Near Protocol en Elrond die sharding gebruiken, verwerken duizenden transacties per seconde.

Dit shardingmechanisme zal in het netwerk worden geïntegreerd na de fusie van Ethereum en de beacon chain vindt plaats in juni van dit jaar. Daarom is de kans groot dat het netwerk meer activiteit zal zien nadat de fusie heeft plaatsgevonden.

Etherum gaat goed om met concurrentie

Als u overweegt te investeren in Ethereum, is het belangrijk op te merken dat het netwerk te maken heeft met hevige concurrentie. Het ziet aanzienlijke concurrentie van andere blockchain-netwerken die betere snelheden, lagere kosten en meer interoperabiliteit hebben.

Er zijn veel blockchainprojecten die het standaardplatform voor ontwikkelaars willen worden. Over het algemeen zijn er twee hoofdtypen van deze netwerken: laag 1 en laag 2.

Layer 1 is een project dat vanaf de grond af is opgebouwd om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen van applicaties. Voorbeelden van deze netwerken zijn onder andere Avalanche, Solana, BNB Chain, Cronos en Near Protocol.

Laag 2-netwerken daarentegen zijn gebouwd met als doel de snelheden van Ethereum-applicaties te versnellen en te verbeteren. Het zijn gewoon zijketens die Ethereum gebruiken maar vervolgens transacties uitvoeren buiten Ethereum. Sommige van deze netwerken zijn onder andere Polygon, Mina Protocol, Immutable X en Loopring.

Hoewel Ethereum veel concurrentie heeft, is het erin geslaagd een marktaandeel te behouden. Een goed voorbeeld hiervan is in de decentralized finance (DeFi)-industrie. DeFi is een sector die traditionele financiering probeert te verstoren door producten zoals lenen, beleggen en handelen te introduceren. Enkele van de belangrijkste applicaties die met Ethereum zijn gebouwd, zijn onder andere AAVE, Curve en Uniswap.

Ethereum heeft een totale waarde vergrendeld (TVL) van meer dan $116 miljard. Dit betekent dat het een marktdominantie heeft van 55,3%, aangezien alle DeFi-apps een TVL van meer dan $211 miljard hebben.

Ethereum heeft ook een leidend marktaandeel in de NFT-industrie. Hoewel er veel blockchain-platforms in de branche zijn, heeft het een indrukwekkende voorsprong. Het is bijvoorbeeld gebruikt om de grootste NFT’s ter wereld te bouwen, zoals Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club, Imposters Genesis Aliens, CloneX en Cryptopunks, onder anderen.

Ethereum wordt aangeboden door de meeste beurzen

Een ander ding om te weten wanneer je Ethereum wilt kopen, is dat het een van de gemakkelijkste munten is om te kopen. Dat komt omdat het op grote schaal wordt aangeboden door veel beurzen en financiële platforms. Ethereum wordt bijvoorbeeld geleverd door alle beurzen, variërend van bekende merken zoals Coinbase en Kraken tot kleinere zoals CEX en Gate.

Ten tweede wordt het aangeboden door verschillende online portemonnees zoals PayPal, Skrill en Revolut. Het enige wat je hoeft te doen is geld op je rekening hebben staan en vervolgens de transactie uit te voeren. In de meeste gevallen duurt het kopen en opslaan van de munt minder dan 5 minuten.

Ten derde kun je Ethereum kopen met een van de meest populaire forex- en CFD-makelaars. Met deze bedrijven kunt u digitale munten kopen met een hefboomwerking. Een CFD is gewoon een financieel actief dat de prijs van Ethereum volgt.

Je kunt Ethereum 2 . inzetten

Ten slotte is het, net als veel andere proof-of-stake-tokens, mogelijk om de tweede versie van Ethereum in te zetten. Staking is een proces waarbij een cryptocurrency wordt gekocht en gedelegeerd aan een van de validators. Je verdient dan elke maand wat geld. Volgens Staking Rewards hebben investeerders Ethereum ingezet ter waarde van meer dan $32 miljard. Ze verdienen een APY van ongeveer 8%, waardoor het een goede investering is.