Ethereum Merge herinnert me aan de COVID lockdowns

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum Merge herinnert me aan de COVID lockdowns

By Dan Ashmore - Kort bericht

Ugh. Het zijn geen goede paar weken voor Ethereum investeerders, aangezien de DeFi koning onder de $ 1700 is gedoken en nu 55% onder de opening van $ 3722 op nieuwjaarsdag handelt.

BTC domineert

Een ander punt van zorg voor fans van Vitalik’s creatie is de onderprestatie ten opzichte van Bitcoin in de afgelopen maand of zo. Hoewel de markt als geheel is gekelderd te midden van het macro sentiment en de gevolgen van het Terra-circus, zijn er de afgelopen dagen in ieder geval kleine opluchtingsrally’s geweest voor Bitcoin. Ethereum is daarentegen vrijwel constant aan het dalen.

De onderstaande grafiek toont de prestaties ten opzichte van Bitcoin. ETH presteerde een stuk beter dan BTC tot 2020 en 2021, terwijl de bullmarkt woedde en ETH gebruik maakte van de hogere volatiliteit en kleinere marktkapitalisatie. Echter, aangezien de markt dit jaar is veranderd, hebben we gezien dat BTC zijn dominantie over alles wat met crypto te maken heeft opnieuw heeft bevestigd, zoals historisch gezien het geval is in terugvalperiodes.

 [inv-florish id="10149220"]

Extra problemen

Als we hier in de grondbeginselen duiken, komen er factoren naar voren voor de achteruitgang van ETH die verder gaan dan alleen het bloedbad dat over de hele linie plaatsvindt. Dat is de legendarische Merge, die is beloofd, uitgesteld en opnieuw beloofd, zolang als crypto enthousiastelingen zich kunnen herinneren. Op dit punt roept de Merge traumatische herinneringen op in mijn gedachten aan de lockdown thuis in Ierland.

Ik denk dat we in totaal vijf lockdowns hebben gehad, variërend van drie weken tot zes maanden. Ze beloofden allemaal dat het de laatste was, maar ze bleven maar komen, hevig en snel. Avondklokken om 20:00 uur, 2 km perimeters rond iemand zijn huis en meer. Het was een constante “kick-the-can-down-the-road” oefening omdat onze regering herhaaldelijk haar eigen doelen niet haalde en er niet in slaagde deze te plannen.

Hoewel de ETH Merge schijnbaar nog steeds gepland  staat voor augustus, was vorige week een herinnering dat het nog lang niet in steen gebeiteld is, omdat ze een struikelblok troffen toen de Beacon Chain vorige week een reorganisatie (of reorg) van zeven blokken doormaakte. Om precies te zijn, tussen 08:55:23 en 08:56:35 UTC werden zeven blokken van nummer 3.887.075 tot 3.887.081 uit de Beacon Chain geslagen.

Om dit te vertalen naar niet-computer-whizz taal, is een reorg de naam die aan een evenement wordt gegeven wanneer een blok dat deel uitmaakte van de hoofdchain (de canonieke keten) wordt uitgeschakeld, omdat een concurrerend blok deze verslaat. Meestal gebeurt dit door een kwaadwillende aanval of een bug.

https://twitter.com/koeppelmann/status/15294580000011972610

Ethereum-ontwikkelaar Preston Van Loon suggereerde dat het in dit geval is gebeurd vanwege een “niet-triviale segmentatie” van nieuwe en oude client node software, waardoor elke kwaadwilligheid werd uitgesloten. Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin noemde zijn theorie een “goede hypothese”.

Mijn gedachten

Dit is een hapering, maar niets om je op de lange termijn zorgen over te maken. Het heeft echter zeker duidelijk gemaakt hoe zwak de geplande tijdlijn van augustus was. Hoewel velen het voorspellen van deze ongrijpbare revisie al lang hebben opgegeven, is de enorme omvang en ook de omvang van het project zelf zeker onderschat door de crypto gemeenschap.

De laatste dip van Ethereum – het schommelde vorige week aanzienlijk terwijl Bitcoin prima voortsjokte – kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan deze extra twijfel over de roadmap. Met de upgrade grotendeels ingeprijsd voor augustus, en de markt ubergevoelig op dit moment, aangezien beleggers gewoon proberen te overleven, zal nieuws als dit altijd tot verkopen leiden.

Met een slechter sentiment in de bredere markt dan op enig moment na de GFC, en cryptocurrency geconfronteerd met allerlei moeilijke vragen in de nasleep van de Terra implosie, heeft de ruimte eenvoudigweg Ethereum nodig om zich aan zijn deel van de afspraak te houden en door te komen met een succesvolle Merge.

Ik geloof dat we voor augustus nog steeds op koers liggen – met de merge van het Ropsten testnet die eerder op de dag goed nieuws bracht, een van de beslissende gebeurtenissen vóór de toepassing op het mainnet. Maar nogmaals, ik geloofde ook dat de lockdown drie weken zou duren, en uiteindelijk bracht ik de afgelopen twee jaar zoveel tijd door in mijn slaapkamer dat ik vergat hoe de lucht eruit zag.

Laten we hopen dat ik mijn fouten uit het verleden hier niet herhaal.