Ethereum passeert zijn piekprijs en bereikt 1.570 dollar – wat nu?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum passeert zijn piekprijs en bereikt 1.570 dollar – wat nu?

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De Ethereum coin

De prijs van ETH is de grens van 1.570 dollar gepasseerd en bereikte dinsdag zijn nieuwe recordhoogte

De op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie bereikte vanwege de bloeiende fundamentals nieuwe recordhoogtes. De DeFi sectorgroei, on-chain activiteit en de kracht van de ETH optiemarkt droegen allemaal bij aan de push voorbij de 1.500 dollar.

Ethereum fundamentals en prestaties uit het verleden

Analisten bij Laevitas, een data-analyseplatform, beweerden in een verklaring dat 80% van Deribit’s ETH volume uit calls op de optiemarkt bestond, wat suggereert dat de kopers zich haasten om op dit nieuwe hoogtepunt te kopen.

Als we naar de wekelijkse prestaties kijken, dan slaagde ETH erin om een week-op-week winst van 20,31% te boeken, wat beter was dan de 15,23% winst van BTC.

Op het moment van schrijven verhandelt Ether voor 1.550 dollar, wat vergeleken met de vorige maand op een winst van 35,53% neerkomt. De op één na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie heeft op dit moment een marktwaarde van 175,48 miljard dollar.

ETH/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Als we naar de dagelijkse prijsgrafiek kijken, dan kunnen we constateren dat Ether uit zijn zijwaartse handelsbereik is gekomen, dat door sommigen als een oplopende driehoek bestempeld wordt. De cryptovaluta vond een geweldige ondersteuning in zijn 21-daagse EMA en bleef op dezelfde hoogtepunten hogere dieptepunten creëren als de EMA omhoog ging. Deze technische formatie, naast zijn geweldige fundamentele vooruitzichten, heeft ETH voorbij het 1.500 niveau gepusht en in een prijsontdekking stand geduwd.

Vanwege het dalende volume is het niet waarschijnlijk dat ETH zijn opmars voortzet, tenzij er een nieuwe bull druk ronde komt.

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht toont de dagelijkse RSI van Ether die zich opnieuw naar het overbought gebied beweegt. De huidige waarde bedraagt 65,82.

ETH/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Als we naar het uurlijkse tijdsbestek kijken, dan zien we de prijs van Ether met een behoorlijk volume tot het 1.440 dollar niveau stijgen, met daarna een gigantische piek in het volume. De cryptovaluta is zonder al te veel moeite de 1.440 en de 1.477,3 dollar niveaus gepasseerd en werd nog verder omhoog gepusht, waardoor er een recordhoogte van 1.574 dollar gevestigd werd.

ETH/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Wat staat Ethereum nog meer te wachten?

Nu het volume op de uurlijkse grafiek afneemt, kunnen we een lichte terugval van Ethereum verwachten. Op korte termijn zou ETH zichzelf boven de 21-uurs EMA moeten houden om een kans te maken wederom in een prijsontdekking stand te komen.

Als we daarbij de dagelijkse grafiek in de mix opnemen, dan zou ETH de dagelijkse kaars boven het 1.440 dollar niveau moeten afsluiten om ongelooflijk bullish te kunnen blijven.