Ethereum prijsanalyse: ETH herstelt nu het zich naar de 1.600 dollar pusht

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum prijsanalyse: ETH herstelt nu het zich naar de 1.600 dollar pusht

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Ethereum (ETH) beproeft na een korte daling naar 1.450 dollar opnieuw het 1.574 dollar niveau

Ethereum Fundamentals en eerdere prijsprestaties

De op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie probeert zich na de zwaarste week voor crypto in 2021 te herstellen. ETH slaagde erin om vanuit de dieptepunten van minder dan 1.300 dollar op te veren en zichzelf naar 1.600 dollar omhoog te pushen, maar is er nu verschillende keren niet in geslaagd om het niveau van 1.574 dollar te doorbreken. De huidige beweging ziet er echter sterk uit. Verschillende analisten gaan dan ook uit van een push boven de 1.600 dollar en zijn optimistisch over ETH, althans op de korte termijn.

Als we de wekelijkse prestaties bekijken, dan heeft ETH een verlies van 4,39% geboekt, wat achterblijft bij het 1,61% verlies van BTC. Ethereum is momenteel, met een waarde van 180,85 miljard dollar, de op één na grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven wordt Ether voor 1.568 dollar verhandeld, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een verlies van 9,96% vertegenwoordigt.

ETH/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Als we naar de dagelijkse prijsgrafiek kijken, dan is de prijs van Ethereum al een hele week aan het dalen nadat ETH haar hoogste punt ooit bereikte. De prijsrichting veranderde echter toen ETH zo rond de 1.300 dollar een ondersteuning vond.

Sinds de vooruitzichten naar bullish zijn veranderd, heeft ETH tevergeefs geprobeerd boven het 1.574 dollar niveau uit te stijgen. Het kan deze keer echter anders zijn aangezien de verplaatsing nu meer uniform is (hoewel wel op een iets lager volume).

Als Ether erin slaagt om boven het kantelpunt van 1.574 dollar uit te komen, dan zal het de 21-daagse EMA vrijwel onmiddellijk moeten aanpakken. Aan de onderkant wordt ETH overigens goed door de 50-daagse EMA en de zone van 1.450 tot 1.475 dollar beschermd.

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De RSI van Ether is op het dagelijkse tijdsbestek lichtjes gaan stijgen, met haar waarde nog steeds in het midden van het bereik. De huidige waarde ligt op 48,45.

ETH/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

ETH/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als we naar het uurlijkse tijdsbestek kijken, dan kunnen we de prijs van Ether op een zeer weloverwogen manier zien stijgen en het enkel zien pauzeren om haar positie boven de EMA van 21 uur te verifiëren. ETH zit nu net onder de 1.574 dollar, beproeft dit niveau en slokt langzaam de verkooporders op.