Ethereum prijsvoorspelling: daling naar $2.650 waarschijnlijk

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum prijsvoorspelling: daling naar $2.650 waarschijnlijk

By Crispus Nyaga - Kort bericht
Bijgewerkt 24 September 2022

De prijs van Ethereum bleef dalen terwijl beleggers zich zorgen bleven maken over de stijgende obligatierendementen. ETH stortte in naar een dieptepunt van $2.960, het laagste niveau sinds 24 maart. Het is met meer dan 16% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau deze maand.

Amerikaanse inflatie vooruit

Er is niets fundamenteel mis met Ethereum. Het aantal transacties in zijn netwerk is de afgelopen maanden inderdaad stabiel gebleven. DeFi, gaming en non-fungible tokens (NFT’s) doen het allemaal redelijk goed.

Tegelijkertijd vindt de transitie plaats van een proof-of-work (PoW) netwerk naar een proof-of-stake (PoS). Op maandag kondigden ontwikkelaars aan dat de eerste mainnet-schaduwvork live ging terwijl het testen van het netwerk voortduurde.

Al met al verwachten analisten dat de samenvoeging van het bestaande Ethereum-ecosysteem met de bakenketen in juni van dit jaar zal worden voltooid. Dit wordt een belangrijke mijlpaal die zal leiden tot sterke prestaties van apps die zijn gebouwd in de blockchain van Ethereum.

De belangrijkste reden waarom de prijs van Ethereum daalt, heeft te maken met het macrobeeld. De prestatie van de obligatiemarkt geeft aan dat de Fed de rente de komende maanden aanzienlijk zal blijven opdrijven.

Uit de notulen van de Fed die vorige week werden gepubliceerd, bleek dat meer leden van het Federal Open Market Committee (FOMC) openstonden voor meer verkrapping. Sommigen, waaronder de vreedzame Lael Brainard, hebben geconcludeerd dat meer verhogingen en kwantitatieve verkrapping nodig zijn.

De meest recente inflatiegegevens van de VS die dinsdag uitkomen, zullen signalen afgeven hoe agressief de Fed zal zijn. Economen verwachten dat deze cijfers laten zien dat de totale consumenteninflatie is gestegen tot 8,4%, terwijl de kerninflatie is gestegen tot 6,6%.

Als de cijfers sterker zijn dan deze, zal dit een signaal zijn dat de Fed agressiever zal worden. Deze agressieve toon verklaart waarom de indices van Bitcoin, Ethereum en Nasdaq 100 sterk zijn gedaald.

Ethereum prijsvoorspelling

De daily chart laat zien dat de ETH-prijs zich de afgelopen dagen in een sterke bearish trend bevindt. De munt is onder de bovenzijde van het opgaande kanaal bewogen. Het is ook iets onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen bewogen, terwijl de Relative Strength Index (RSI) onder het oversoldniveau is bewogen. Opletten dus als je overweegt om Ethereum te kopen.

Daarom zal de prijs van Ethereum waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de onderkant van het kanaal op ongeveer $2.650. Een verplaatsing boven de bovenzijde van het kanaal maakt deze weergave ongeldig.