Ethereum prijsvoorspelling: ETH klaar voor snelle opleving naar 4.000 dollar

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum prijsvoorspelling: ETH klaar voor snelle opleving naar 4.000 dollar

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De ETH bulls zijn na een dieptepunt van 2.650 dollar op zoek naar een nieuw prijspad omhoog

De Ethereum prijs is de afgelopen 24 uur gestegen, dit door aan een opwaartse trend vanaf het dieptepunt van 2.650 dollar te beginnen die eerder deze week tijdens de Evergrande gekatalyseerde crypto-uitverkoop werd bereikt. Ether zou, gezien de mogelijkheid dat er allereerst winst verzilverd wordt, aanvankelijk enige zijwaartse actie in de 3.000 tot 3.300 dollar regio kunnen zien voordat een nieuwe koersstijging de prijs mogelijk naar de 4.000 dollar stuwt.

Volgens Santiment, een on-chain data-analyse platform, geeft de 7-daagse voortschrijdend gemiddelde ratio van de marktwaarde tot gerealiseerde waarde (MVRV) van Ethereum aan dat de ETH prijs momenteel onder haar ‘reële waarde’ ligt. Deze gegevens wijzen erop dat de meeste korte termijn houders momenteel een verlies lijden, wat een scenario is dat waarschijnlijk een piek in koopdruk zal veroorzaken, wat alsmede tot een nieuwe koersopleving van de prijs van Ethereum kan leiden.

Korte termijn vooruitzicht van de Ethereum prijs

De terugvering van Ethereum’s prijs op de 2.650 dollar heeft ervoor gezorgd dat de bulls weer omhoog gingen, zoals ook op de 1-uurse prijsgrafiek van het ETH/USD handelspaar te zien is. Dit herstel van de cryptovaluta omvatte een prijspiek boven een bearishe trendlijn die sinds de neerwaartse trend op 19 september was gevormd.

Het is een pluspunt dat ETH ruim boven de 50 SMA ligt, waardoor de bulls zich waarschijnlijk kunnen concentreren op het creëren van een nieuwe ondersteuning op de horizontale weerstandslijn in de buurt van de 3.100 dollar.

De Super Trend indicator signaleert een koopdruk voor Ethereum, waarbij deze opwaartse trend zich waarschijnlijk zal voortzetten als de kopers het boven het 1.236 Fib niveau uit laten komen (3.210 dollar).

Een succesvolle doorbraak richting de 200 SMA (zie de 1-uurse prijsgrafiek) zal het koopsignaal onderstrepen en ETH/USD zou daardoor zelfs mogelijk naar een nieuwe koerswinst in de buurt van de aanbodmuur van 3.500 dollar op zoek kunnen gaan. Vanaf hier kunnen de kopers zich dan op een herbeproeving van het 4.000 dollar niveau richten, met bovendien de mogelijkheid om nog voor het einde van 2021 een nieuwe recordprijs te realiseren.

ETH/USD 1-uurse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De technische indicatoren die deze bovenstaande vooruitzichten eveneens ondersteunen, zijn de Parabolische SAR onder het prijsniveau; de RSI in een positieve divergentie nabij het overbought gebied; en de MACD lijn boven de signaallijn die evenzo naar een versterking binnen het bullishe gebied op zoek is.

ETH/USD prijsgrafiek met bullishe indicatoren. Bron: TradingView

Volgens de technisch analist Rekt Capital zou het bereiken van een maandelijkse afsluiting van de ETH in de regio van de 2.777 dollar ervoor zorgen dat de bulls ‘van een groene oktober kunnen genieten’.