Ethereum’s prijs is klaar voor een nieuwe zet: wat is ETH’s volgende stap?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ethereum’s prijs is klaar voor een nieuwe zet: wat is ETH’s volgende stap?

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Ethereum coins

De prijs van Ethereum is de afgelopen dagen onder het hoogste niveau ooit geconsolideerd. Nu het volume daalt en de fundamentals verbeteren, is ETH er klaar voor om zeer binnenkort het niveau van 2.000 dollar aan te vallen

Fundamentals en eerdere prijsprestaties

De op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie bracht de week aan de bovenkant door en creëerde tevens een nieuw record van 1.839 dollar. Hoewel de meesten om een pullback vroegen, behoudt Ethereum momenteel op een afnemend volume zijn waarde. Analisten schrijven deze gestage prijsactie toe aan de verbeterende fundamentals en de uitbreiding van de DeFi sector.

De algemene vooruitzichten van Ethereum zijn bullish, en de prijs bevestigt dat alleen maar. Al kijkend naar de wekelijkse prestaties, heeft ETH een winst van 7,78% geboekt, wat achterblijft bij de 27,03% winst van BTC.

Op het moment van schrijven wordt Ether voor 1.778 dollar verhandeld, wat in vergelijking met de waarde van de vorige maand een winst van 43,70% vertegenwoordigt. Ethereum heeft momenteel een totale waarde van 203,73 miljard dollar.

ETH/USD analyse van de dagelijkse prijsgrafiek

Als we naar de dagelijkse prijsgrafiek kijken, dan is de prijs van Ethereum de afgelopen vier dagen vrij stabiel geweest, waarbij de cryptovaluta woensdag zelfs een nieuw record van 1.839 dollar behaalde. De op één na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie lijkt nog steeds veel opwaarts potentieel te hebben, maar bereidt zich op de volgende stap voor.

Vanwege het dalende volume, het sterke consolidatie prijsniveau en het fundamentele overzicht, verachten analisten in de nabije toekomst een ETH push richting de 2.000 dollargrens.

Ether zal hierbij onderweg veel weerstand ondervinden, vooral bij de 2.000 dollar, waar we verschillende verkoopmuren kunnen zien. De keerzijde is echter minder beschermd en een ommekeer kan de cryptovaluta zelfs helemaal naar het 1.500 dollar niveau terugbrengen.

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht toont de dagelijkse RSI grafiek van Ethereum die al een maand net onder het overbought gebied zweeft. De huidige waarde is 66,39.

ETH/USD analyse van de 1-uurs prijsgrafiek

Als we naar het uurlijkse tijdsbestek kijken, dan kunnen we Ether’s gestage beweging in de buurt van het allerhoogste niveau zien. Hoewel de daling in volume niet erg op de uurgrafiek opvalt, laat de volume statistiek van de dagelijkse grafiek ons zien dat ETH zich op de volgende stap voorbereidt.

ETH/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Omdat de prijs bij het consolideren heel dicht bij het hoogste niveau ooit ligt, verwachten velen op korte termijn een push naar de 2.000 dollar. We moeten echter wel rekening houden met een neerwaartse mogelijkheid. Het dichtstbijzijnde sterke ondersteuningsniveau van Ethereum is momenteel het gebied zo rond de 1.740 dollar en het 23,6% Fib retracementniveau van 1.574 dollar.