EU wetgevers stemmen volgende week om anonieme cryptobetalingen te blokkeren

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

EU wetgevers stemmen volgende week om anonieme cryptobetalingen te blokkeren

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Volgens het rapport zal de Commissie Economische Zaken van het Europees Parlement naar verluidt ook proberen crypto-overdrachten naar particuliere portemonnees op te nemen in AML-controles.

Wetgevers in het Europees Parlement zullen naar verluidt stemmen over nieuwe wetgeving die gericht is op het beëindigen van anonieme cryptobetalingen, volgens een  rapport dat op vrijdag door CoinDesk is gepubliceerd.

Volgens de publicatie bleek uit documenten dat de stemming komende week zal plaatsvinden. Naar verwachting zal dit gebeuren tijdens een commissievergadering van de commissie Economische Zaken van het parlement, aldus het rapport.

Wetgevers zullen proberen de verwijdering van bepalingen die anonimiteit van cryptocurrency-betalingen mogelijk maken, te ratificeren – zelfs als die betalingen miniem zijn en overdrachten naar particuliere of zelf-gehoste portemonnees omvatten.

AML-cheques, zelfs voor kleine overschrijvingen

Volgens CoinDesk zullen EU-wetgevers cryptotransacties toevoegen aan de categorie transacties die moeten voldoen aan antiwitwasvereisten (AML).

De stap om zelfs kleine overdrachten te de-anonimiseren, volgt op wat regelgevers in heel Europa hebben gezegd, is het vermogen van slechte actoren om illegale transacties op te splitsen in verschillende kleinere om detectie te ontwijken.

Daarnaast wil de EAC crypto-overdrachten van en naar het EU-blok naar landen als Turkije, Hong Kong en Rusland of andere belastingparadijzen blokkeren.

In de afgelopen weken zijn de zorgen over het gebruik van crypto om sancties te ontduiken toegenomen sinds de Russische invasie van Oekraïne. Veel experts in de sector, waaronder experts op het gebied van financiële misdrijven in de VS, hebben gezegd dat dit hoogst onwaarschijnlijk is voor oligarchen.

Op donderdag zei Rusland dat het Bitcoin zou accepteren voor zijn energiebronnen.