Fabric Ventures nadert $245 miljoen in twee Web3-fondsen: Rapport

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Fabric Ventures nadert $245 miljoen in twee Web3-fondsen: Rapport

By Benson Toti - Kort bericht

Het in het VK gevestigde Fabric Ventures ondersteunt zowel projecten in een vroeg stadium als in een later stadium, met Polkadot, Decentraland en Bitstamp als eerdere begunstigden.

Fabric Ventures, een in Londen gevestigde investeringsmaatschappij voor kapitaalrisico’s, staat op het punt om te sluiten voor Web3-fondsen omdat het zijn portemonnee wil versterken voorafgaand aan verschillende investeringen.

Volgens een rapport in The Block zal het bedrijf in totaal €225 miljoen (ongeveer $245 miljoen) ophalen.

Fabric verwacht binnenkort de eerste van de twee fondsen te sluiten voor €125 miljoen (ongeveer $136 miljoen). Dit fonds was volgens de managing partner van Fabric Ventures, Richard Muirhead, aanzienlijk overtekend, de reden voor de verhoging van het plafond naar €125.

Na sluiting zal het bedrijf het geld gebruiken om projecten in een vroeg stadium te ondersteunen.

Ondertussen zal het bedrijf later in april nog een fonds van €100 miljoen ($109 miljoen) sluiten. Zoals het de afgelopen jaren heeft gedaan, zal Fabric Ventures het tweede fonds gebruiken om projecten te helpen opschalen als onderdeel van zijn doel om investeringen in een later stadium te ondersteunen.

Het fonds is bedoeld voor projecten die financiering zoeken in serie B of daarbuiten.

De fondsen volgen op de inzameling van Fabric Ventures in juli 2021 van $130 miljoen van verschillende geldschieters. Een opmerkelijke bijdrage aan het fonds was het Europees Investeringsfonds (EIF), dat $30 miljoen inlegde.

Volgens Muirhead kijkt Fabric naar nieuwe fondsen in 2023.

Projecten op het gebied van digitale activa om investeringssteun van Fabric te ontvangen, zijn onder meer crypto-uitwisseling Bitstamp, blockchain-platform Polkadot (DOT) en metaverse gekoppeld protocol Decentraland (MANA). Het VC-bedrijf heeft ook bijgedragen aan Axie Infinity-ontwikkelaar Sky Mavis.