Facebook vormt een gecentraliseerd projectteam voor betalingen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Facebook vormt een gecentraliseerd projectteam voor betalingen

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Facebook op een pc en een mobiele telefoon

Het team, genaamd F2, zal verantwoordelijk zijn voor het onderzoek en de ontwikkeling van alle betalingsfuncties in de applicaties van het bedrijf 

Techgigant Facebook heeft onthuld dat het een nieuw team heeft gevormd die zich toelegt op het nastreven van mogelijkheden op het gebied van betalingen en handel. Het bedrijf heeft David Marcus, de co-creator van Libra, aangesteld om het initiatief te leiden.

Facebook Financial, kortweg F2 binnen het bedrijf, zal alle betalingsprojecten uitvoeren. Dit omvat Facebook Pay, een toekomstig project waarbij er een universele betalingsfunctie in al haar apps ingebouwd zal zijn.

Het bedrijf heeft verduidelijkt dat Marcus, ondanks deze nieuwe functie binnen hun betalingsproject, deel van Novi uit zal blijven maken, het Facebook team dat momenteel aan de ontwikkeling van de digitale wallet werkt voor het bewaren van de Libra cryptovaluta.

Daarnaast zal hij tevens deel blijven uitmaken van de betalingsinspanningen van WhatsApp in landen zoals India en Brazilië. Om zijn werk aan te vullen, huurde Facebook de voormalige Chief Executive Officer van Upwork, Stephane Kasriel, in om onder Marcus als payments vice-president te dienen.

Dit is de meest recente stap van Facebook om haar individuele producten en apps beter met elkaar te kunnen verbinden. In de voorgaande jaren veranderde de techgigant de branding van Instagram en WhatsApp, zodat gebruikers ervan op de hoogte zouden zijn dat ze nu van Facebook eigendom zijn. CEO Mark Zuckerberg heeft daarnaast plannen onthuld om alle berichtendiensten van het bedrijf te integreren.

“We hebben veel handelsactiviteiten op Facebook. Het voelde alsof het de juiste keuze was om de strategie rond betalingen op bedrijfsniveau te rationaliseren”, legde Marcus uit.

Het bedrijf is van mening dat zodra gebruikers aankopen kunnen doen via Instagram, Messenger en WhatsApp, de waarde van het adverteren op Facebook zal toenemen en gebruikers meer tijd zouden willen besteden aan het bladeren door de apps van het bedrijf.

“Naarmate het aantal betalingen in Messenger en WhatsApp toenemen, en omdat we dat op meer plaatsen kunnen uitrollen, denk ik dat dat alleen maar als een trend zal groeien”, zei Zuckerberg, en hij uitte daarbij zijn optimisme over handelsactiviteiten in de berichtendiensten.

Marcus heeft een uitgebreide ervaring in de betalingssector en is een gevestigde leidinggevende binnen het bedrijf. Vanuit zijn rol als president van PayPal kwam hij in 2014 bij Facebook terecht en hield hij vier jaar lang toezicht op Facebook Messenger voordat hij bij het Libra Project ging werken.

Eén van de topprioriteiten van het bedrijf is de lancering van het betalingssysteem binnen WhatsApp in India en Brazilië. Ondanks de investeringen van het bedrijf om in deze landen van de applicatie een handelsbestemming te maken, heeft regelgeving het moeilijk gemaakt om hun plannen uit te voeren.