FC Barcelona lanceert barca fan tokens voor club enquêtes

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

FC Barcelona lanceert barca fan tokens voor club enquêtes

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Fans kunnen nu tokens kopen om op bepaalde kwesties te stemmen, zoals de nieuwe muurschildering voor in de kleedkamer van het team

FC Barcelona, één van ‘s werelds grootste voetbalclubs, heeft een op maat gemaakt fan token gelanceerd voor het invullen van enquêtes. Het project is ontwikkeld en uitgebracht in samenwerking met hun partner Chiliz, die 48 uur lang een verkoopaanbieding op het socios.com platform heeft georganiseerd, waar de tokens voor €2 per stuk verkocht worden.

De tweedaagse aanbieding begon op 22 juni om 13.00 uur CST.

Wanneer de 48 uur verstrijken of zodra er 600.000 tokens gekocht worden, dan wordt het Spaanse kampioen $BAR token op basis van vraag en aanbod  gewaardeerd.

De tokens zullen gebruikt worden om enquêtes in te vullen en stemmen uit te brengen. Met de eerste enquête kunnen supporters een ontwerp kiezen voor een nieuwe muurschildering om de kleedkamer van het hoofdteam te versieren.

Alexandre Dreyfus, de CEO en oprichter van Socios.com en Chiliz, is van mening dat blockchain technologie de sleutel is om sportpersoonlijkheden in staat te stellen contact te maken met hun fans.

“De betrokkenheid van fans is nog nooit zo belangrijk geweest voor de sportwereld, en net nu het voetbal weer op gang komt, zij het zonder fans in het stadion, lanceren wij het FC Barcelona Fan Token en bieden we daarmee de mogelijkheid om de club met hun wereldwijde fans te verbinden”, legde Dreyfus uit.

Na aankoop van het token kunnen fans onmiddellijk hun $BAR gebruiken om op de eerste peiling van de club te stemmen.

“Met de gigantische wereldwijde fanbase van FC Barcelona, ​​verwachten we dat dit onze grootste en beste FTO is, die het aantal tokens dat door onze andere partners verkocht wordt, ver overtreft.”

Ook andere voetbalclubs hebben geïnvesteerd in het gebruik van blockchain technologie. West Ham United, een Premier League voetbalclub, ontwikkelt een op blockchain gebaseerd platform dat fans de mogelijkheid zal geven om te stemmen over zogenaamde zogenaamde “soft decisions”. Dit project is ook in samenwerking met socios.com.

Met betrekking tot het idee van een “soft decision”, kunnen fans op verschillende dingen stemmen, zoals welke speler de ‘Man of the Match’ titel moet krijgen en welke tv-camera gebruikt moet worden in de opbouw van de wedstrijd.

Dit stemrecht kan tevens verkregen worden met behulp van de cryptogeld tokens.

“We hebben nog geen prijs afgesproken voor elk West Ham United Fan Token, maar net als bij onze andere club partners zal de prijs laag zijn (minder dan 10 pond) om het voor alle fans betaalbaar en toegankelijk te laten zijn, en kunnen fans als ze dat willen er zelfs meerdere van aanschaffen. Fans kunnen tevens om gratis fan tokens strijden of deze verdienen”, zei Dreyfus.