Fidelity lanceert een fysieke Bitcoin ETP in Europa

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Fidelity lanceert een fysieke Bitcoin ETP in Europa

By Benson Toti - Kort bericht

Het op de beurs verhandelde product is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange, met plannen om het ook op de Swiss Six-beurs te laten noteren.

Fidelity Investments lanceert een spot Bitcoin exchange-traded product (ETP) voor professionele en institutionele beleggers in Europa, en voegt een nieuwe fysieke Bitcoin ETP toe aan een groeiende lijst van aanbiedingen op de markt te midden van de toegenomen vraag van investeerders.

De Bitcoin ETP, waarvan de bewaarder de cryptotak Fidelity Digital Assets van de vermogensbeheerder zal zijn, zal op de beurs van Frankfurt worden verhandeld onder het tickersymbool FBTC. Het bedrijf zal het product de komende weken ook op de Six-beurs van Zürich vermelden.

Volgens Nick King, het hoofd van ETF's van Fidelity International, markeert de lancering van de Bitcoin ETP voor de Europese markt een belangrijke mijlpaal in het streven van het bedrijf naar de markt voor crypto-exchange-traded products.

Hij merkte op dat het aanbod het bedrijf in staat stelt om voort te bouwen op zijn profiel als een van de grootste spelers op het gebied van investeringen in digitale activa.

De ETP heeft een totale kostenratio (TER) van 0,75% en is daarmee het goedkoopste op de beurs verhandelde product op de Europese markt.

Fidelity lanceerde in december 2021 nog een ander Bitcoin-product, de Fidelity Advantage Bitcoin ETF. De ETF staat ook vermeld onder het FBTC-symbool op de Canadese Toronto Stock Exchange.

Invesco, een andere investeringsgigant die grote sprongen maakt in de cryptowereld, debuteerde vorige maand met zijn Physical Bitcoin ETP op de Deutsche Boerse. De ETP wordt verhandeld onder het tickersymbool BITC.