Ford en BMW steunen een blockchain oplossing om autofraude te voorkomen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Ford en BMW steunen een blockchain oplossing om autofraude te voorkomen

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van iemand die een kilometerteller aanpast

Blockchain geboortecertificaten voor voertuigen bieden een onveranderlijke registratie van de identiteit plus onderhoudsgeschiedenis van een auto

Het kopen van een auto kan een risicovolle onderneming zijn als er gewetenloze verkopers bestaan die aan oplichting doen, zoals het klonen van auto’s en gehannes met de kilometerteller. Maar deze praktijken kunnen dankzij blockchain voertuig identiteiten tot het verleden behoren.

Het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), een non-profit startup, kondigde gisteren aan dat hun Vehicle Identity (VID) II Working Group de krachten met Ford, BMW en andere transport en blockchain leiders had gebundeld voor de tweede editie van een blockchain voertuig identiteit in de auto-industrie.

De VID II standaard wordt als een geboorteakte voor auto’s, waarbij de nadruk op voertuigregistratie en traceerbaarheid van onderhoud ligt. Door een auto op de blockchain te registreren, kunnen voertuig registratiesystemen in verschillende staten en landen een gedeeld, veilig en vertrouwd grootboek gebruiken om te communiceren. Ondertussen hebben verzekeraars en toezichthouders de toegang tot een fraudebestendige traceerbaarheid van de onderhoudsgeschiedenis, en kunnen kopers zo auto’s met een onjuiste kilometerstand, schade- of onderhoudsgeschiedenis vermijden.

Tram Vo, de COO en medeoprichter van MOBI, legt uit: “Een veilige digitale voertuig identiteit vormt de basis voor een volledig automatisch netwerk voor op gebruik gebaseerde transportdiensten. We verwachten dat dit netwerk voor een probleemloze overdracht van waarde in de nieuwe bewegingseconomie triljoenen dollars aan nieuwe kansen zal openen om geld met voertuigen, diensten, data en infrastructuur te verdienen.”

Ford en BMW waren de medevoorzitters van MOBI’s VID II werkgroep. Dit met de steun van een groot aantal andere bedrijven en ngo’s, waaronder IBM, Bosch, Honda, USAA, Car IQ en Accenture.

Cynthia Flanigan, de directeur van voertuigonderzoek en -technologie van Ford, voegt daaraan toe: “Ford gelooft dat dit onderzoek naar voertuig identiteit technologie tot betere eigendom ervaringen kan leiden. We denken tevens dat deze technologie in de toekomst het aankoopproces zou kunnen vereenvoudigen.”

De verbeterde zichtbaarheid van assets die VID II biedt, voorziet in de data van herkomst en zorgt voor extra use cases, zoals de data uitwisseling van autonome voertuigen, autofinanciering en het opladen van elektrische voertuigen. VID II zorgt voor zowel de koper als verkoper voor een betrouwbaardere registratie, waardoor voertuigregistratie en onderhoud veiliger, efficiënter en transparanter worden.