Functionaris NY Fed sluit zich aan bij DeFi platform Euler als COO

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Functionaris NY Fed sluit zich aan bij DeFi platform Euler als COO

By Benson Toti - Kort bericht

De New Yorkse Federal Reserve-medewerker Brandon Neal heeft zich aangesloten bij het gedecentraliseerde financiële (DeFi) platform Euler Finance, aldus het protocol in een rapport .

Euler maakte de aankondiging op woensdag en verklaarde dat Neal was toegetreden als Chief Operating Officer (COO) van het project.

Neal's vertrek uit de Fed komt na 10 jaar in verschillende hoedanigheden te hebben gewerkt, waaronder als Markets Trading Desk functionaris. Naar verluidt werkte hij samen met Euler na een betrekking waarbij hij onder de indruk was van hun risicobeheersysteem.

“De TradFi-naar-DeFi-beweging wint aan kracht en ik ben verheugd om er deel van uit te maken: na ongeveer een decennium bij de NY Fed op de Markets Desk, ben ik verheugd aan te kondigen dat ik me heb aangesloten bij Euler Finance, een next-gen DeFi-project, klaar om te leiden in crypto," tweette hij.

Volgens de ex-Fed-medewerker heeft Euler Finance een "zorgvuldig ontworpen" risicobeheersysteem. "Het is een robuust project dat zorgvuldig is geïmplementeerd”, voegde hij eraan toe in een interview met CoinDesk.

Neal deelde zijn mening over DeFi en zei dat de sector het potentieel heeft om een revolutie teweeg te brengen in de financiële wereld. Hij is van mening dat DeFi de capaciteit heeft om legacy-financiering die opgeblazen en vastgelopen is, "op te schudden".

Maar hij gelooft ook dat er veel hype is rond bepaalde elementen van de cryptowereld, een feit dat velen in de traditionele financiële sector sceptisch maakt. De hype, merkte hij op, is iets dat de "echte, diepe innovatie" die door een aantal zeer serieuze teams in de ruimte wordt ondernomen, vervaagt.

Neal is toegetreden tot het team van Euler, slechts enkele dagen nadat het platform had aangekondigd dat het Wojtek Zając als front-end ontwikkelaar had toegevoegd.

Het platform zei dat Zajac ervaring heeft met ontwerpsystemen en DeFi en belangrijke samenwerkingen heeft gehad met Twitter, Riot Games en Kaplan.