GameStop gaat haar eigen non-fungible token platform ontwikkelen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

GameStop gaat haar eigen non-fungible token platform ontwikkelen

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
De ingang van een GameStop winkel in New York

De gaming retailer GameStop ontwikkelt een non-fungible token (NFT) platform en stelt er momenteel een team voor samen

GameStop wil de non-fungible token (NFT) markt betreden en huurt op dit ogenblik creatieven in die kunnen assisteren om dit mogelijk te maken. Dit is volgens informatie van de website van het bedrijf, alwaar GameStop een pagina aan de ontwikkeling van NFT heeft gewijd.

Het bedrijf meldde: “We zijn een team aan het bouwen. We verwelkomen uitzonderlijke technici (Solidity, React, Python), ontwerpers, gamers, marketeers en community leaders. Als je ons team wilt komen versterken, stuur dan jouw profiel of iets wat je gebouwd hebt naar: [email protected].

De exacte omvang van het project blijft momenteel onduidelijk. GameStop heeft echter een link naar een Ethereum adres op de pagina toegevoegd, wat zou kunnen betekenen dat het NFT platform op de Ethereum blockchain ontwikkeld zal worden.

De NFT markt heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen. Er zijn in tal van sectoren NFT’s toegepast, waaronder in de sport, muziek, film en kunst. Populaire beroemdheden zoals The Weeknd, Eminem, Tom Brady en LeBron James hebben tot op heden allemaal hun NFT’s gelanceerd. Sportinstellingen zoals Major League Soccer, Manchester City, de NFL en de NBA hebben evenzo hun NFT collecties gelanceerd.

De smart contract code van GameStop toont ‘Game On Anon’ en links naar de NFT pagina van het bedrijf. De code impliceert dat GameStop een speciaal token, GME genaamd, voor het NFT platform zou kunnen ontwikkelen.

Het bedrijf maakte het beoogde publiek niet bekend. Een geanimeerde afbeelding op de webpagina bevat echter wel de tekst “Kracht aan de spelers. Kracht voor de makers. Macht aan de verzamelaars.”

GameStop kreeg een paar maanden terug meer bekendheid toen retailbeleggers op Reddit en andere social media platforms de aandelenkoers ervan verhoogden. Dit leidde ertoe dat sommige broker platforms, zoals Robinhood, de mensen ervan weerhielden om de aandelen aan te schaffen.