Gebruikers van FTX kunnen nu NFT’s op haar platform creëren en plaatsen

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Gebruikers van FTX kunnen nu NFT’s op haar platform creëren en plaatsen

By Sam Grant - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

De uitwisseling heeft na de lancering van de NFT marktplaats tevens een betaalmuur opgezet om zo spamincidenten aan te pakken

Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX, kondigde op een nogal interessante manier aan dat de crypto-uitwisseling nu haar eigen non-fungible token (NFT) marktplaats heeft gelanceerd. Hij maakte dit platform met een eenvoudig ‘test’ kunstwerk bekend, dat hij zelf gecreëerd had. Het stuk heeft sindsdien stijgende biedingen gezien en is vanmorgen zelfs voor 270.000 dollar verkocht. De FTX CEO gaf in een Twitter post aan dat het nieuwe NFT platform van de uitwisseling exclusief voor Amerikaanse klanten beschikbaar zal zijn en hen in staat zal stellen om hun eigen NFT’s aan te kopen, verkopen en te creëren.

Het nieuwe platform maakt alsmede een cross-chain trading tussen Ethereum en Solana mogelijk, waarover Bankman-Fried meldde dat de gebruikers hiervan hier spoedig ook extra functies aan toegevoegd zullen zien. Hij somde enkele van de binnenkort te introduceren functionaliteiten op, waaronder de mogelijkheid om te storten en op te nemen. Er komt evenzo een voorziening voor gebruikers om NFT’s van externe bronnen naar FTX over te brengen.

Deze aankondiging betekende een wijziging in het huidige FTX model dat haar gebruikers enkel tot het opslaan en bekijken beperkt. Met een verbeterd operationeel model kunnen gebruikers hun NFT’s nu via de uitwisseling verkopen, plus van de stortings- en opnamefunctionaliteit gebruikmaken.

De NFT marktplaats werd aanvankelijk met een gratis toegang voor iedereen gelanceerd, maar kort na de lancering werden er verschillende spamincidenten geregistreerd. Dit leidde ertoe dat de uitwisseling een eenmalige vergoeding van 500 dollar voor gebruikers invoerde die er graag gebruik van wilden maken.

“Vanwege het enorme aantal inzendingen, waarvan te veel slechts een foto van een vis waren, vragen we nu een eenmalige vergoeding van 500 dollar om NFT’s te kunnen plaatsen”, tweette Bankman-Fried.

Zoals verwacht waren de gebruikers niet echt over deze wijziging te spreken. Na een aanhoudende weerstand van de klanten heeft FTX de opgelegde vergoeding van 500 dollar dan ook stopgezet en vervolgens een eerlijker vast tarief van 10 dollar ingevoerd voor alle gebruikers die graag NFT’s willen creëren, waarbij de gebruikers die eerst 500 dollar hadden betaald een terugbetaling ontvingen.

Met het nieuwe productaanbod wil FTX de gebruikers ervan aan beide kanten van de transactie een vergoeding in rekening brengen. De koper moet een 5% vergoeding betalen, terwijl de verkopers eveneens 5% in rekening worden gebracht. De uitwisseling adviseerde haar potentiële klanten om enkel aan de handel deel te nemen als ze deze begrepen, omdat niet alle NFT aankopen restitueerbaar zijn.

Vele aanbieders in de cryptosector hebben hun klanten steeds meer omarmd en hen zelfs de mogelijkheid aangeboden om met NFT’s te spelen. Binance, ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling qua handelsvolume, kondigde in juni van dit jaar haar eigen NFT platform aan, dit in samenwerking met muzikanten, atleten en andere creatievelingen.