Gedurfd plan om 5 miljoen dollar aan crypto van Steemit te redden mislukt

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Gedurfd plan om 5 miljoen dollar aan crypto van Steemit te redden mislukt

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023

Het was een ware achtbaanrit voor cryptoliefhebbers op het Steem Platform; het ziet er echter naar uit dat alles tot een onaangenaam einde komt. 

Het Steem platform, een sociale blockchain die gebruikers beloont voor het delen van inhoud, stond op woensdag 20 mei gepland voor een controversiële upgrade.

In december 2019 werd het Steemit blogplatform overgenomen door de CEO van Tron, Justin Sun. Een paar maanden later, in februari 2020, nam hij het Steem blockchain platform over. Dit is een veelomvattende zet, waarbij velen Sun beschuldigen van “het naar de top omkopen binnen de Steem hiërarchie.”

De overname bracht een groot deel van de Steem community ertoe om zijn eigen blockchain te bouwen, genaamd de Hive, en daar naar toe te migreren. Er waren echter nog enkele fondsen in Steem.

De recente upgrade is achter gesloten deuren ontwikkeld en zou naar verluidt 5 miljoen dollar aan Steem in beslag nemen van accounts die tegen de overname waren. Dit evenement werd pas op dinsdag 19 mei bekendgemaakt.

Steem waarnemers, die de leiding hebben over het netwerk, beweerden dat de rekeningen een “directe bedreiging” voor de blockchain waren.

Terwijl de upgrades gepland stonden om door te gaan (de fondsen werden in beslag genomen en zouden vervolgens naar een wallet gestuurd worden die bestemd was voor bewaring), stuurde de verantwoordelijke van deze wallet de fondsen echter naar Bittrex. De munten, die ten tijde van de overdracht 5 miljoen dollar bedroegen, werden niet naar de wallet van een specifieke persoon gestuurd, maar naar de algemene wallet van de beurs. Dit gaf aan dat degene die achter de transfer zat, niet van plan was deze voor zichzelf te houden.

De mysterieuze afzender liet op de blockchain ook een notitie in het Koreaans achter voor Sun, die eenvoudig vermeldde: “Stelen is slecht.”

Slachtoffers van de inbeslagneming zagen deze gebeurtenis als een symbool van hoop. Dan Hensley, die ongeveer 1 miljoen dollar op het spel heeft staan bij de update, vertelde Decrypt dat het een heel ander verhaal geweest zou zijn als het geld was overgemaakt naar een Poloniex uitwisseling.

Hensley verwijst waarschijnlijk naar Sun’s eigendom in de Poloniex cryptogeld uitwisseling.

“Een anonieme held. Er stond ‘Stelen is slecht’ voor Justin Sun. Het was dus een dubbelagent die de ‘good guys’ hielp, die momenteel anoniem is”, voegde Hensley toe.

De slachtoffers begonnen gesprekken met Bittrex om aan te vangen met de terugvordering van hun geld. Het lijkt er echter op dat de uitwisseling andere plannen heeft.

In een post genaamd “Reactie op de Steemit situatie”, klonk het standpunt van het bedrijf hierover grotendeels alsof ze ervoor kozen om niet verder in te grijpen.

“Wat er tijdens de hard fork gebeurde en de bewering dat het ‘community321’ account van buiten het Bittrex ecosysteem was gehackt, zijn twee afzonderlijke problemen. We kunnen deze twee problemen niet met elkaar verwarren.” lichtte de post toe.