General Motors gaat Bitcoin als betaling accepteren als er genoeg vraag is

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

General Motors gaat Bitcoin als betaling accepteren als er genoeg vraag is

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Het GM logo bovenop een gebouw

Amerika’s grootste automaker General Motors (GM) staat open voor het accepteren van Bitcoin als betaalmethode als er voldoende vraag van klanten naar de toonaangevende cryptovaluta is

General Motors, de grootste autofabrikant in de Verenigde Staten, heeft aangegeven bereid te zijn om Bitcoin als een betaalmiddel te accepteren als er voldoende vraag van klanten is. Dit werd gisteren door de CEO Mary Barra onthuld tijdens het beantwoorden van vragen over de bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal.

Analist Adam Jonas van Morgan Stanley vroeg of GM in de voetsporen van andere bedrijven zoals Tesla zal treden door Bitcoin te accepteren en vast te houden om zo hun kasreserve te diversifiëren. De CEO antwoordde dat GM op dit moment geen interesse heeft om in Bitcoin te investeren. Ze wees er echter wel op dat het bedrijf openstaat voor het accepteren van BTC als betalingsoptie voor hun voertuigen.

Dit is iets dat we zullen monitoren en evalueren. En als er in de toekomst een grote vraag van klanten naar is, dan is er niets dat ons ervan weerhoudt om dat te doen”, voegde Barra eraan toe. GM die Bitcoin accepteert, zou niet zo eenvoudig zijn als bij Tesla. Dit komt omdat de dealers van GM dan degenen zijn die verantwoordelijk voor het verwerken van de retailtransacties zijn en niet het moederbedrijf zelf.

Tesla was één van de toonaangevende autofabrikanten die Bitcoin als betaalmethode voor haar elektrische voertuigen accepteerde. Het stopte dit echter vanwege haar bezorgdheid over het enorme niet-hernieuwbare energieverbruik van Bitcoin. Tesla meldde dat het de acceptatie van Bitcoin als betalingsoptie zal hervatten zodra de miners er zich toe verbinden duurzame energie te gebruiken om crypto’s te minen.

De prijs van Bitcoin is de afgelopen weken in een bearishe trend geweest. Het bereikte onlangs voor het eerst in weken wederom de grens van 40.000 dollar. De prijs is echter weer gezakt en BTC verhandelt op dit moment op diverse uitwisselingen zo rond de 38.000 dollar regio.