Glassnode: 1,9 miljoen BTC kan in verlies raken als BTC daalt tot $33K

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Glassnode: 1,9 miljoen BTC kan in verlies raken als BTC daalt tot $33K

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Bitcoin handelt op maandag 2 mei rond de $38.385 en worstelt nog steeds met de bearish druk van de afgelopen maanden. De vlaggenschip-cryptocurrency, die afgelopen november tot prijzen in de buurt van $70K steeg, is sinds zijn hoogtepunt met 44% gedaald.

De afgelopen week bereikte het paar BTC/USD dieptepunten van $37.614 voor het laagste prijsniveau in een maand.

Nu de markten grotendeels negatief zijn, zou de 70% van het Bitcoin-aanbod die winstgevend is aanzienlijk kunnen afnemen en zou een grote groep Bitcoiners ongerealiseerde verliezen kunnen zien. Dat zijn de vooruitzichten van een on-chain analyse rapport dat Glassnode maandag publiceerde.

Op de rand van onrendabiliteit

Volgens het rapport blijft het gevaar van een daling, gezien de recente hoge correlatie van Bitcoin met de S&P 500 en Nasdaq. Dit is zelfs terwijl de markten aanhoudend zijn te midden van zorgen over inflatie, hogere rentetarieven en geopolitieke onzekerheden.

Het resultaat van een steile daling voor aandelen zou dus waarschijnlijk in de cryptomarkt kunnen stromen en een grote groep BTC-houders naar “de afgrond van het aanhouden van onrendabele posities” kunnen zien, zei Glassnode in de nieuwsbrief.

Per on-chain-gegevens is de kostenbasis van kortetermijnhouders (STH’s) $46.910. Dit betekent dat de gemiddelde munt die momenteel wordt aangehouden door houders op korte termijn een niet-gerealiseerd verlies heeft van 17,9%. De metriek van de marktwaarde gerealiseerde waarde (MVRV) voor STH’s wijst ook op aanzienlijke pijn, met de oscillator uit het gemiddelde met -0,75 standaarddeviaties.

Met prijzen die op het moment van schrijven op $38,5k worden verhandeld, zou de markt moeten dalen tot $33,6k om nog eens 1,9 miljoen BTC in een niet-gerealiseerd verlies (10% van het aanbod) te storten“, schreef het team van Glassnode.

Grafiek die 10% van het BTC-aanbod laat zien, zou in verlies kunnen vallen. Bron: Glassnode

In 2018-2019 en in maart 2020 daalde de winstgevendheid tot tussen de 45% en 57%, wat betekent dat het ergste nog kan gebeuren voor kortetermijnhouders. Als 40% of meer van de portefeuilles ongerealiseerd verlies lijdt, zou dit de kans op een capitulatie vergroten, met een cascade van paniekverkopen op de markt.