Glassnode: crypto crash februari heeft de leveraged transacties opgeschoond

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Glassnode: crypto crash februari heeft de leveraged transacties opgeschoond

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een gebroken Bitcoin gesplitst in twee stukken met een rood gekleurde marktgrafiek

Glassnode zei dat de crypto crash van februari mogelijk de buitensporige hefboomwerking van de markt geëlimineerd heeft

De crypto analyse provider Glassnode is van mening dat de Bitcoin crash van eind februari gezond voor de markt was omdat het buitensporige hefboomwerking wegnam. De prijs van de leidende cryptovaluta kelderde van een historisch hoogtepunt van 58.000 dollar om binnen een paar dagen onder de 43.000 dollar op crypto-uitwisselingen te verhandelen.

Volgens het wekelijkse on-chain rapport van Glassnode was de recente crash noodzakelijk voor de markt. “Significante marktcorrecties zijn positieve gebeurtenissen in die zin dat ze speculatie, hefboomwerking, zwakke handen en het vertrouwen van investeerders testen”, schreef Glassnode.

Het analysebedrijf zei dat de recente markt crash de tweede grote correctie was sinds de cryptovaluta de 20.000 dollar bereikte. De crash van februari piekte met een daling van 25% van de hoogste prijs ooit van 58.300 naar 43.343 dollar. Daarom was de crash zwakker dan de terugval in januari, waarbij de leidende cryptovaluta 30% van haar waarde verloor (van 42.000 dollar naar minder dan 30.000 dollar).

De analisten zijn van mening dat deze correcties over het algeheel positief voor de cryptomarkten zijn. De laatste terugval was te wijten aan de liquidatie van hefboomposities die door risicovolle speculanten werden ingenomen. Glassnode voegde eraan toe dat tal van belangrijke marktindicatoren gereset werden toen de Bitcoin prijzen een nieuwe steun kregen. De correctie en het herstel had gevolgen voor de openstaande rente op futures, de rentetarieven voor futures en het Grayscale GBTC product.

De openstaande rente op futures daalde met 21,7% en verloor 4 miljard dollar na een piek van 18,4 miljard dollar. De eeuwigdurende financieringspercentages voor futures werden evenzo beïnvloed doordat ze bijna nul werden. Met de afname van de speculatieve handel, denken de Glassnode analisten dat de kans groter is dat de dynamiek van de spotmarkt opnieuw zal domineren.

Ondanks de afname van de speculatieve handel, merkt Glassnode op dat de uitstaande rente nog steeds 2,5 miljard dollar boven haar vorige hoogste punt is, wat aangeeft dat er nog steeds een opmerkelijke hefboomwerking binnen de cryptomarkt is.

De beleggingsinstrumenten van Grayscale werden door de recente marktcorrectie beïnvloed. “De ‘premie’ in Grayscale is voor het eerst een ‘korting’ in Grayscale geworden, met een dieptepunt van -3,77%”, aldus het rapport. Glassnode suggereert dat de introductie van ETF-achtige producten van concurrenten, zoals de Canadese Purpose ETF, de prestaties van Grayscale zou kunnen beïnvloeden.

Naarmate er meer institutionele Bitcoin producten op de markt komen, zullen de producten van Grayscale mogelijk geen hoge premies meer afdwingen zoals ze dat momenteel wel genieten. Dit komt omdat de institutionele beleggers dan meer opties zouden hebben om in Bitcoin en andere cryptovaluta’s te investeren.

Bitcoin herstelt zich langzaam van de crash van de vorige maand en de leidende cryptovaluta verhandelt op het moment van dit rapport in de buurt van de 49.000 dollar.