Google stopt met BPO partnerschap na een scam met Bitcoin giftcards

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Google stopt met BPO partnerschap na een scam met Bitcoin giftcards

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Google giftcards in een winkel

Werknemers werden betrapt op geld van Google giftcards te verzamelen en deze voor eigen gebruik naar Bitcoin om te zetten

Google heeft uitbesteed werk uit een Filipijns contactcentrum teruggetrokken toen er vastgesteld werd dat er werknemers betrokken waren bij een Bitcoin scam.

Google bevestigde dat het haar verzoeken om werk van het in Cebu gevestigde bedrijf Sykes, voor de outsourcing van bedrijfsprocessen, heeft stopgezet nadat een aantal werknemers betrapt waren op het omzetten van online giftcards naar Bitcoin (BTC).

“We beoordelen voortdurend onze zakelijke behoeften en hebben besloten de werkzaamheden bij dit bedrijf naar een andere leverancier in de Filipijnen over te hevelen”, legt een woordvoerder van Google uit.

Autoriteiten ontdekten begin augustus voor het eerst sporen van hun criminele activiteiten, toen ontdekt werd dat drie Sykes medewerkers in Cebu meer dan 60 miljoen peso (ongeveer 1,04 miljoen euro) aan online Google giftcards hadden overgeheveld. Ze hadden het gedurende een langere periode in BTC omgezet.

Sykes, die in Florida gevestigd is, gaf toe dat de zwendel had plaatsgevonden, maar benadrukte dat het bedrijf de criminele medewerkers onmiddellijk bij de kraag had gepakt.

“In de afgelopen maanden hebben we vernomen dat een klein aantal medewerkers onze gedragsnormen heeft overtreden. We hebben in overeenstemming met het bedrijfsbeleid snel actie ondernomen tegen die werknemers”, aldus de BPO firma.

Hoe zij met de drie personen omgingen en of het bedrijf strafrechtelijke vervolging tegen hen had ingediend, werd niet bekendgemaakt.

Sykes ontkende de claims die op social media circuleerden die beweerde dat meer dan 300 werknemers hun baan na het incident hadden verloren, en verklaarde dat de werknemers die niet direct bij de criminele activiteit betrokken waren, naar andere accounts binnen het bedrijf verplaatst werden.

“Hoewel er zakelijke veranderingen zijn geweest die van invloed kunnen zijn geweest op sommige werkunits, hebben we ervoor gezorgd dat al onze hardwerkende medewerkers naar andere programma’s werden overgeplaatst.”

Het bedrijf heeft herhaald dat het over een uitgebreide reeks van beleidslijnen en procedures beschikt om gevallen van fraude binnen de organisatie te voorkomen, te identificeren en af ​​te handelen.

“We waarderen het vertrouwen dat onze klanten en medewerkers in ons stellen en zullen volgens de hoogste normen van kwaliteit en professionaliteit blijven werken.”

Cryptogeld scams worden tijdens de pandemie wel meer onder de aandacht gebracht, en dan met name op platforms zoals Google en YouTube. In maart van dit jaar maakte Google Ads reclame voor een nep Ledger Wallet extensie die speciaal ontworpen was om crypto van gebruikers te stelen.

YouTube worstelt ook met het beheer van cryptoscams; met Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple Labs, die een rechtszaak aanspant tegen het platform voor het promoten van een nep-airdrop van een account dat de identiteit van hem nabootste.