Grayscale haalt advertentie van Fox News na kwetsende opmerkingen over schietpartij

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Grayscale haalt advertentie van Fox News na kwetsende opmerkingen over schietpartij

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het Fox News gebouw

Het bedrijf koos ervoor om hun crypto advertentie te verwijderen nadat een Fox News presentator opruiende opmerkingen had gemaakt over een schietpartij in de Verenigde Staten

Grayscale Investments, het bedrijf dat onlangs de krantenkoppen haalde voor het uitzenden van een advertentie over cryptogeld, heeft hun advertentie uit de primetimeshow van Tucker Carlson gehaald nadat de gastheer controversiële opmerkingen had gemaakt over een schietpartij die uitbrak tijdens een Black Lives Matter protest.

De advertentie maakte deel uit van een nationale campagne om digitale valuta te promoten. Het werd drie weken geleden gelanceerd en is uitgezonden op FOX, FOX Business, CNBC en MSNBC.

Op 27 augustus leek Carlson, een presentator op Fox News, een schietpartij te rechtvaardigen die door een 17-jarige met een automatisch geweer werd uitgevoerd. De rampspoed resulteerde in de dood van twee demonstranten en één gewonde.

“Zijn we echt verbaasd dat plunderingen en brandstichting in een stroomversnelling zijn geraakt? Hoe geschokt zijn we dat 17-jarigen met geweren besluiten dat ze de orde moesten handhaven terwijl niemand anders dat zou doen?” vroeg hij.

De publieke reactie op social media kwam snel, waarbij de populaire YouTuber en politieke presentator Brian Taylor Cohen tegen de acht sponsors van de show opmerkte omdat ze “Tucker Carlson hadden betaald om een moordenaar in de ether te verdedigen”.

Grayscale is één van de acht sponsors van Fox News.

Fred Guttenberg, die zijn dochter Jamie in 2018 verloor tijdens een schietpartij op school, postte een verhitte tweet in een reactie op Carlson’s opmerkingen.

“Mijn dochter is door een 18-jarige vermoord met een AR 15. Die liep gewoon haar school binnen. Tucker, je bent een gigantische gek die mensen vermoord krijgt. Ik hoop dat adverteerders jou vandaag gelijk op straat zetten. Je moet voor de veiligheid van onze kinderen verwijderd worden”, leest zijn tweet.

Grayscale bracht snel een eigen verklaring uit op Twitter, waarmee ze internetters verzekerden dat de ideeën die op de show werden geuit “absoluut niet in lijn zijn met onze waarden of waar we voor staan”.

“Het viel ons op dat één van onze advertenties gisteravond ten onrechte weergegeven werd tijdens een tv-programma dat absoluut niet in overeenstemming is met onze waarden of waar we voor staan. We onderzoeken hoe dit buiten onze overeengekomen mediarichtlijnen uitgezonden werd, om ervoor te zorgen dat dit niet opnieuw gebeurt.”

Er zijn gemengde reacties geweest op het besluit van Grayscale om de advertentie te verwijderen. Terwijl sommigen hun snelle actie prijzen, zijn anderen van mening dat het bedrijf zich had moeten houden aan het promoten van cryptovaluta’s en had moeten weigeren aan politiek deel te nemen. Matt Messex, een crypto-investeerder, tweette dat hij zijn rekeningen zal sluiten vanwege de politieke richting van Grayscale’s standpunt.

Grayscale is een spraakmakende crypto investeringsmaatschappij met 5,8 miljard dollar aan activa.