Grayscale partnert als voorbereiding op een Bitcoin ETF met BNY Mellon

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Grayscale partnert als voorbereiding op een Bitcoin ETF met BNY Mellon

By Onose Enaholo - Kort bericht
Bijgewerkt 26 January 2023
Stapels van Bitcoins met het woord ETF erachter

Grayscale werkt met de bankgigant BNY Mellon samen terwijl het haar inspanningen opvoert om haar Bitcoin fonds in een exchange-traded fund (ETF) om te zetten

Het vooraanstaande crypto activabeheer bedrijf Grayscale is een samenwerking aangegaan met de bankgigant BNY Mellon, aangezien het ernaar uitziet het haar Bitcoin Fund in een Bitcoin ETF zal omzetten. Het bedrijf kondigde dit gisteren aan en verklaarde dat BNY Mellon de rol van activa serviceprovider voor de Grayscale Bitcoin Trust (OTCQX: GBTC) zal spelen.

Grayscale legde uit dat “BNY Mellon dankzij deze overeenkomst met ingang van 1 oktober 2021 de fondsboekhouding en administratie van de Grayscale Bitcoin Trust zal regelen. Bovendien wordt er verwacht dat BNY Mellon, bij de conversie naar een ETF, transfer en ETF services voor de Grayscale Bitcoin Trust zal leveren”.

De CEO Michael Sonnenshein zei dat de activa serviceprovider rol momenteel in-house uitgevoerd wordt. Door met BNY Mellon samen te gaan werken is Grayscale er klaar voor om haar GBTC in een Bitcoin ETF om te zetten.

In een persbericht zei de CEO: “BNY Mellon erbij betrekken is een belangrijke mijlpaal als onderdeel van onze toewijding om de Grayscale Bitcoin Trust in een ETF om te zetten. BNY Mellon heeft een lange reputatie als vertrouwde provider en heeft één van de eerste teams samengesteld die zich op het onderhoud van de groeiende digitale valuta activaklasse toelegt”.

BNY Mellon van haar kant verheugd zich erop om van Grayscale’s reis deel uit te maken om een Bitcoin ETF te lanceren. De overeenkomst zal Grayscale naar verwachting een verbeterde schaalbaarheid, veerkracht en automatisering bieden. Grayscale rolde eerder dit jaar haar plannen uit om van haar GBTC fonds een Bitcoin ETF te maken.

Het bedrijf moet er nog een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC)  voor indienen. De SEC moet tot op dit moment nog steeds de eerste Bitcoin ETF aanvraag goedkeuren. Het heeft dit jaar tot dusver haar beslissing over vier Bitcoin ETF’s uitgesteld, waarbij de toezichthouder zich momenteel in totaal met negen Bitcoin ETF en twee Ether ETF voorstellen bezighoudt.