Greenidge bouwt zonnepark met Bitcoin mining winsten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Greenidge bouwt zonnepark met Bitcoin mining winsten

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
afbeelding van elektriciens op een zonnepark

Na eerder dit jaar klimaatneutraal te zijn geworden, bouwt de mining maatschappij het nieuwe zonnepark op een voormalige stortplaats voor vliegas

Bitcoin mining en energiebedrijf Greenidge Generation Holdings kondigde gisteren aan dat het de ontwikkeling van een nieuw zonnepark gaat financieren. Het park wordt gebouwd op een stortplaats voor vliegas in het Finger Lakes gebied van New York die binnenkort wordt gesloten.

De Lockwood Landfill werd in 1979 aangelegd en verwerkte vuil zoals het afval van steenkoolverbranding. In 2014 werd het door Lockwood Hills, een dochteronderneming van Greenidge Generation Holdings gekocht. Het bedrijf heeft de stortplaats sindsdien onderhouden en werkt nu aan de sluiting.

Voorzitter van Greenidge, Dale Irwin, zei: “Voor degenen die hier in de Finger Lakes opgegroeid zijn en nog steeds wonen is de stortplaats van Lockwood Hills, met uitzicht op Seneca Lake en het dorp Dresden, een belangrijk onderdeel van de geschiedenis en iets waarvan we altijd van hoopten dat het uiteindelijk niet meer nodig zou zijn. Ik ben blij dat het succes van onze schone bitcoin mining voor de bewoners hier niet alleen geweldige tech banen oplevert en plaatselijke bedrijven steunt, maar nu ook de ontwikkeling van duurzame energie op deze oude stortplaats zal vergemakkelijken.

Eerder dit jaar werd Greenidge de eerste klimaatneutrale Bitcoin mining operatie in de Verenigde Staten door de aankoop van vrijwillige klimaatcompensaties die door de American Carbon Registry, de Climate Action Reserve en Verra zijn gecertificeerd.

Het bedrijf onthulde toen dat het goede duurzame energieprojecten aan het onderzoeken was. Het bleef ook deelnemen aan het Regional Greenhouse Gas Initiative om innovatie in de duurzame energie-economie te stimuleren.

CEO van Greenidge, Jeff Kirt, voegde eraan toe: “Bij Greenidge is Bitcoin mining al een voorbeeld voor de industrie omdat we dit opkomende financiële platform helpen stimuleren voor mensen over de hele wereld op een manier die ons milieu volledig beschermt en de economische groei in de staat New York stimuleert. Vandaag kondigen we de volgende stap aan; we maken meer duurzame energie werkelijkheid door de winsten uit de bitcoin mining te gebruiken voor de financiering van een nieuw zonnepark op een stortplaats die we ruim voor de geplande datum sluiten.”

Greenidge zegt erosie en waterinfiltratie te voorkomen op de 143 hectare grote stortplaats, door er een permanent kunstmatig membraan te plaatsen. Het bedrijf wil dan na voltooiing van de nieuwe aanleg 5 MW aan zonne-energie produceren.