Grote blockchain bedrijven sluiten zich bij het Crypto Climate Accord aan

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Grote blockchain bedrijven sluiten zich bij het Crypto Climate Accord aan

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van een Bitcoin naast een plant

Het akkoord is gericht op het koolstofarm maken van de crypto-industrie en heeft tot doel om blockchain tegen 2025 100% groen te maken

De impact op het milieu was voor velen een knelpunt bij het accepteren van cryptovaluta’s. Onderzoek van de Universiteit van Cambridge schat in dat enkel Bitcoin al bijna 140 TWh elektriciteit per jaar verbruikt, wat meer is dan landen zoals Zweden of Oekraïne.

Crypto hoeft echter niet slecht voor het milieu te zijn, en veel mensen en bedrijven in de sector onderzoeken al manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit is de reden waarom het Crypto Climate Accord werd gevormd.

Het Crypto Climate Accord werd gisteren onthuld en werd opgericht door Energy Web, RMI en de Alliance for Innovative Regulation. Het heeft al de steun van meer dan 20 bedrijven en individuen, waaronder ConsenSys, Ripple, CoinShares, Exaion en Hut 8 Mining.

Het akkoord is een door de particuliere sector geleid initiatief dat is geïnspireerd door het Klimaatakkoord van Parijs dat gericht is op het koolstofarm maken van de crypto-industrie. De groep zei: “Onze collectieve ambitie zal voor zowel de planeet als de wereldeconomie overwinningen opleveren. Het akkoord zal de katalysator zijn van één van de snelste industriebrede inspanningen ooit om het koolstofarm te maken.”

Het Crypto Climate Accord markeert individuele tokens niet als groen, omdat het wil dat cryptovaluta’s vervangbaar blijven. In plaats daarvan vindt het een langetermijnoplossing die ervoor zorgt dat alle blockchains groen zijn. Voor sommigen betekent dit dat ze in meer energie-efficiënte consensus mechanismen moeten investeren, zoals Proof of Stake.

Voor blockchains die aan het Proof of Work mechanisme zullen vasthouden, zal het akkoord een groene mining accelereren door anoniem te meten en te rapporteren hoeveel van het netwerk door hernieuwbare energiebronnen aangedreven wordt. Daartoe ondersteunt het akkoord de ontwikkeling van open source software die door crypto producenten, duurzame energiebedrijven en netbeheerders geïnstalleerd kan worden om daarmee de oorsprong van de gebruikte elektriciteit te bewijzen. Miners kunnen dan aantoonbaar beweren dat ze aan het koolstofarm maken bijdragen en zo sterkere relaties met beleidsmakers opbouwen.

Het akkoord is tevens als een coördinatiekader bedoeld om zakelijke, institutionele en particuliere beleggers in staat te stellen hun crypto-bezit koolstofarm te maken door hernieuwbare energiebronnen te kopen. Deze transacties kunnen vervolgens door middel van open source technologieën aan specifieke projecten voor hernieuwbare energie gekoppeld worden, om zo hun impact op het koolstofarm maken van de industrie te verifiëren.

Het Crypto Climate Accord heeft tot doel alle blockchains in staat te stellen tegen 2025 voor 100% hernieuwbare energiebronnen te gebruiken en tegen 2040 netto-nul emissies voor de hele industrie te bereiken, waaronder retrospectieve emissies en de bedrijfsactiviteiten buiten blockchains om.