Grote fondsen en uitwisselingen trekken zich uit XRP terug – wat nu?

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Grote fondsen en uitwisselingen trekken zich uit XRP terug – wat nu?

By Ilija Rankovic - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Een Ripple XRP coin in brand

Ripple (XRP) wordt verpletterd nu grote fondsen en uitwisselingen hun steun laten vallen en hun posities liquideren, waardoor de prijs nog verder naar beneden zakt

De op drie na grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie heeft een rampweek. De prijs daalde (op een gegeven moment) met meer dan 65% na een reeks van gebeurtenissen die plaatsvonden nadat de SEC een rechtszaak tegen Ripple en haar twee leidinggevenden had aangekondigd.

De vooruitzichten van XRP zijn op de lange termijn volledig van de rechtszaak afhankelijk en van de uitwisselingen die de ondersteuning voor Ripple op korte termijn laten vallen. Als het om haar prestaties van week tot week gaat, dan is XRP erin geslaagd om maar liefst 52,33% van haar waarde te verliezen. BTC en ETH deden het beide met een ruime marge beter, ondanks dat hun prijzen alsook daalden, met een respectievelijk 3,22% en 12,32% verlies.

Op het moment van schrijven verhandelt XRP voor 0,27 dollar, wat neerkomt op een maand op maand daling van 57,30%.

XRP/USD

De prijs van XRP kelderde na het nieuws dat de SEC een rechtszaak tegen Ripple en haar leidinggevenden had aangespannen, maar bleef verder dalen toen fondsen zoals Bitwise de volledige liquidatie van XRP aankondigden, evenals toen talrijke uitwisselingen bekendmaakten dat ze de ondersteuning voor de cryptovaluta zullen laten vallen. De meest recente neergang was scherp, waardoor de prijs van XRP tot 0,21 dollar daalde voordat er een ondersteuning werd gevonden.

XRP vond een fatsoenlijke ondersteuning bij het 0,21 dollar ondersteuningsniveau, een niveau dat voor het laatst in juli relevant was.

 XRP/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het technische overzicht toont de dagelijkse RSI indicator van XRP die met het oversold gebied flirt. Het volume is groot tijdens de neergang, terwijl het vrij klein is tijdens de opwaartse drukken.

De neergang van XRP werd door het niveau van 0,21 dollar gestopt, wat een sterk ondersteuningspunt lijkt. XRP zal hoogstwaarschijnlijk proberen haar positie rond deze onmiddellijke ondersteunings- en weerstandsniveaus te vinden.

XRP/USD 1-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

Als we naar het 1-uurs tijdsbestek kijken, dan kunnen we constateren dat de daling van XRP geen paniekverkopen waren, maar eerder een sterke en gezonde duw naar onderen op basis van fundamentals. XRP handelt momenteel binnen een bereik dat door de 0,25 en 0,30 dollar niveaus begrensd wordt.

XRP zal hoogstwaarschijnlijk niet verder naar beneden gaan, tenzij er nog meer negatief nieuws naar buiten komt. Als dat gebeurt, dan kunnen we wederom een grote uitverkoop verwachten die de prijs onder de 0,15 dollar zou kunnen brengen.