Grote stappen bij Cardano (ADA) na Daedalus 0.11.1

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Grote stappen bij Cardano (ADA) na Daedalus 0.11.1

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
cardano-ada

 

Cardano (ADA) heeft een rumoerige periode achter zich liggen. Charles Hoskinson besloot om IOHK en Emurgo een andere weg in te laten slaan waarmee zij los kwamen te staan van de Cardano Foundation. Een bericht dat al snel vergeten werd toen IOHK een dag later aankondigde dat het een nieuwe cryptovaluta wallet update gedaan had. Daedalus 0.11.1 is de nieuwe wallet voor de ADA-gebruikers zonder bugs. Ook de mensen die Windows-gebruikersnamen hebben met niet-Latijnse karakters kunnen gebruikmaken van de wallet. Ook is het runnen van de wallet nu zonder enige problemen of foutmeldingen, een ware opluchting voor de community die tot nu op zoek moest naar omwegen om in de wallet te kunnen komen.

Cardano wordt een van de toppers genoemd – is dat terecht?

Cardano wordt een van de betere projecten op de blockchain genoemd. Hier kunnen vraagtekens bijgezet worden. Het plan is om een project uit te rollen dat volledig decentraal is en dat inderdaad een grote concurrent kan worden voor andere projecten op de blockchain. Zo ver zijn de ontwikkelaars nog niet. Toegegeven: wanneer er naar de roadmap gekeken wordt, zijn er grote stappen gemaakt en zijn de ontwikkelaars al op 80% van het netwerkdeel van de blockchain. De kracht van Cardano (ADA) ligt overigens vooral in de veiligheid: het kan zelfs massale DDOS-aanvallen met gemak afslaan, iets wat lang niet van alle blockchaintoepassingen gezegd kan worden.

Experts verwachten dat in de volgende bull market een flinke sprong verwacht mag worden voor ADA. Of dit het geval is, is nog maar sterk de vraag, net als het de vraag is of er weer een bull market komt op de cryptovalutamarkt. Op dit moment is Cardano vooral een belofte. Een belofte die een stuk aannemelijker is nu er een wallet gemaakt is die wél werkt, maar tegenover andere blockchaintoepassingen zijn er nog te veel gebieden waar een achterstand is. Desalniettemin is de naamsbekendheid van Cardano nu een stuk hoger, al is het aantal concurrenten ook sterk toegenomen.

Namen die genoemd worden als concurrenten zijn onder andere Digibyte (DGB), Ethereum Classic (ETC), Stellar Lumens (XLM) en ook OmiseGO (OMG) wordt genoemd als een tegenhanger. Of de koers van Cardano in de toekomst een vlucht gaat nemen, blijft afhankelijk van de ontwikkelingen en de samenwerkingen die Cardano aangaat in de nabije toekomst.

Kunnen de ontwikkelingen de dalende ADA-koers keren?

Goed nieuws voor de investeerders

Dat er nu een cryptovaluta wallet is die wél geschikt is en die zonder problemen gebruikt kan worden, verlaagt de drempel voor investeerders en beleggers. Het maakt het ook aantrekkelijker voor bedrijven en ontwikkelaars om de mogelijkheden rond Cardano te bekijken en dat is in ieder geval een bijzonder wenselijk feit voor de liefhebbers van de blockchainontwikkelingen.