Het Amerikaanse Marine Corps verbiedt cryptomining apps op hun apparaten

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Het Amerikaanse Marine Corps verbiedt cryptomining apps op hun apparaten

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van Amerikaanse mariniers in Zuid-Kore

Het Marine Corps maakt zich zorgen dat cryptomining toepassingen een veiligheidsrisico voor hun soldaten vormen

Het US Marine Corps (USMC) heeft het gebruik van cryptomining applicaties, naast andere apps, op mobiele apparaten van de overheid verboden. Volgens de beschikbaar gestelde informatie is deze beslissing genomen op basis van bezorgdheid over privacy en veiligheid.

“Het verzamelen, gebruiken en verwijderen van informatie voor het aanmaken van een account of die via mobiele applicaties beschikbaar wordt gemaakt (waaronder fysieke locaties, belangrijke gebeurtenissen in het leven, afbeeldingen, video’s, enz.) is een kwestie van privacy en veiligheid”, luidt de memo.

Dit is niet de eerste keer dat het leger toepassingen om cyber veiligheidsredenen heeft verboden. Eerder dit jaar hebben alle takken van het leger hun servicemedewerkers formeel verboden TikTok, de populaire applicatie voor het delen van video’s uit China, op hun door de overheid uitgegeven smartphones te installeren. Dit was te wijten aan de bezorgdheid dat de app voor de Chinese regering een manier zou kunnen zijn om data te verzamelen en Amerikaanse burgers te bespioneren.

“… de dreiging die uitgaat van gezichtsherkenning, locatiegegevens en A.I. op basis van beeldscantechnieken kan de Chinese overheid in staat stellen gevoelige informatie te verkrijgen. In verkeerde handen vormt deze informatie een risico, niet alleen voor de betrokken persoon, maar ook voor de Amerikaanse nationale veiligheid”, schreef Senator Marco Rubio, de vertegenwoordiger van Florida, in een verklaring aan de Military Times.

Senator Tom Cotton uit Arkansas en senator Chuck Schumer uit New York volgden dit met een verzoek aan de regering om een inlichtingenonderzoek uit te voeren van andere Chinese platforms. De twee senatoren redeneren dat hoewel deze apps Amerikaanse gegevens op eigen bodem opslaan, ze nog steeds verplicht zijn om de regels voor het delen van data te volgen die door de Chinese regering opgesteld is.

Een TikTok woordvoerder verzekerde dat de social app bereid is om met het Amerikaanse Congres samen te werken, om zo het vertrouwen van haar gebruikers en toezichthouders te winnen. Ze voegden er daaraan toe dat hun gegevens niet onder de Chinese wetgeving valt en dat ze geen inhoud censureren die door de Chinese regering als beledigend wordt beschouwd.

Luitenant-kolonel Uriah Orland verduidelijkte dat cyberbeveiligingsbedreigingen niet enkel voor TikTok gelden, maar dat al het personeel van het ministerie van Defensie voorzichtig moet zijn bij het plaatsen van openbare of social media berichten.