Het blockchain ecoproject SafeEarth doneert 100.000 dollar aan een goed doel

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Het blockchain ecoproject SafeEarth doneert 100.000 dollar aan een goed doel

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Het geld werd via transactiekosten in de native token SAFEEARTH van het project opgehaald en werd aan The Ocean Cleanup gedoneerd

Met de afnemende gletsjers, een stijgende zeespiegel en het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) dat voorspelt dat de aarde tegen het einde van deze eeuw 4 °C of meer zou kunnen opwarmen, zijn de effecten van klimaatverandering wel duidelijk. Velen hebben de crypto-industrie ervan beschuldigd hierin een rol te spelen en in feite suggereerde onderzoek van de Universiteit van Cambridge dat het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van Bitcoin 126 TWh was, wat betekent dat het meer elektriciteit per jaar verbruikt dan Argentinië of Noorwegen.

Crypto en de technologie erachter hebben echter ook het potentieel om de klimaatverandering tegen te gaan, en dat is precies wat het blockchain ecoproject SafeEarth doet. Dit protocol werd op 27 maart 2021 gelanceerd en het beloont haar community en de aarde door middel van de innovatieve tokenomics van haar native token SAFEEARTH.

Elke SAFEEARTH transactie brengt 4% kosten met zich mee. Dit omvat 1% voor advertenties, 1% verdeeld onder SAFEEARTH houders en 1% ervan wordt geblokkeerd om de liquiditeit te vergroten. De laatste 1% van de vergoedingen wordt gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen en initiatieven die de aarde behouden.

De SafeEarth community stemt erover aan welke liefdadigheidsinstellingen ze de vergoedingen doneren, en op vrijdag kondigde het project aan dat het haar eerste donatie van meer dan 100.000 dollar aan The Ocean Cleanup had verstrekt. Deze non-profitorganisatie zal het geld gebruiken om plastic afval uit de oceanen te verwijderen; dit door geavanceerde technologieën te ontwikkelen om de grote vuilnisbelt in de Stille Oceaan op te ruimen, en 80% van het afval in rivieren op te vangen voordat het de oceanen bereikt.

Steven Bink, hoofd IT van The Ocean Cleanup, merkte op: “Beste SafeEarth community. Namens de hele crew van The Ocean Cleanup wil ik jullie bedanken voor deze zeer royale donatie. We zijn tevens vereerd dat je The Ocean Cleanup hebt gekozen om het eerste goede doel te zijn dat deze schenking van @SafeEarthETH heeft ontvangen.”

De tweede schenking van SafeEarth vindt plaats op 22 april 2021: de Dag van de Aarde. Het project heeft al 35 ETH (op dit moment ongeveer 79.000 dollar) voor vijf liefdadigheidsinstellingen gereserveerd die humanitaire problemen aanpakken, zoals het behoud van wilde dieren en de toegang tot schoon water. Deze moeten nog door de community beslist worden.

Hoewel het protocol met een totale voorraad van 1 biljard SAFEEARTH werd gelanceerd, werd de helft van deze tokens naar een zwart gat adres verzonden en tijdens de lancering verbrand. Een deel van de vergoedingen die onder de houders verdeeld worden gaan ook naar dit adres, wat betekent dat het SAFEEARTH aanbod in de loop van de tijd zal afnemen, waardoor de token schaarser wordt. SAFEEARTH is voor de handel op Uniswap beschikbaar.