Het Canadese fintech bedrijf Mogo investeert 1,5 miljoen dollar in Bitcoin

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Het Canadese fintech bedrijf Mogo investeert 1,5 miljoen dollar in Bitcoin

By Hassan Maishera - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Canadese 5 dollarbiljetten en gouden bitcoins

Een Canadees fintech bedrijf investeert 1,5 miljoen dollar in Bitcoin en is van plan zijn investering het komende jaar te verhogen

Mogo, een Canadees financieel technologiebedrijf, is van plan 1,5% van zijn reserves in Bitcoin (BTC) te investeren. Het bedrijf zal dit tegen het einde van het jaar investeren en is van plan volgend jaar zijn blootstelling aan de cryptovaluta te vergroten.

Greg Feller, de president en CFO van Mogo, zegt dat de initiële investering 1,5 miljoen dollar waard is. Dit zou voortbouwen op de productontwikkeling gerelateerde investeringen in de cryptovaluta van het bedrijf in de afgelopen jaren.

Het beursgenoteerde Canadese bedrijf bevindt zich sinds 2018 in de crypto-omgeving. Mogo is één van de gemakkelijkste platforms in Canada om Bitcoin te kopen en verkopen. Het platform stelt gebruikers in staat om in real-time vanaf hun mobiele telefoons 24/7 Bitcoin via de Mogo app te verhandelen.

Feller beweert dat Mogo altijd een grote voorstander van Bitcoin als beleggingscategorie is geweest, en de recente investering bewijst dat punt. “Bovendien zijn we van mening dat Bitcoin, aangezien de acceptatie wereldwijd blijft groeien, een aantrekkelijke investering met een aanzienlijk langetermijnpotentieel voor onze aandeelhouders is”, voegde hij eraan toe.

De leider van Mogo onthulde verder dat het bedrijf meer van zijn bedrijfskapitaal aan Bitcoin zou toewijzen als ze een deel van hun bestaande portfolio van 17 miljoen dollar te gelde maken. Feller gelooft dat Mogo’s positie, als het enige gevestigde Canadese bedrijf dat openbaar op de TSX en NASDAQ handelt, hen het voordeel geeft om van de snelgroeiende vraag van Bitcoin te profiteren.

Het bedrijf betreurde dat ondanks het feit dat BTC tussen oktober en november maand op maand een stijging van 135% noteerde, de meeste Canadezen geen eigenaar zijn van of blootstelling hebben aan de leidende cryptovaluta. Mogo is van plan deze status quo te veranderen en de meerderheid van de Canadezen aan Bitcoin bloot te stellen.

Mogo sluit zich aan bij een lawine van institutionele Bitcoin beleggers

De prijs van Bitcoin is sinds het begin van het jaar meer dan 200% gestegen. Er wordt aangenomen dat de bullrun van 2020 aangedreven wordt door een toenemende acceptatie door de mainstream en een groeiende interesse van institutionele beleggers en toonaangevende fintech bedrijven.

Mogo sluit zich aan bij MicroStrategy, dat onlangs voor 650 miljoen dollar aan extra Bitcoin heeft gekocht. Skybridge Capital besteedde ook 25 miljoen dollar aan de toonaangevende cryptovaluta en is van plan zijn positie volgend jaar te vergroten.

Guggenheim en Alan Howard zijn andere institutionele investeerders die zich opmaken om enorme investeringen in Bitcoin te doen. Institutionele beleggers beginnen Bitcoin als een waardevolle activaklasse te zien en de valuta zal in de toekomst waarschijnlijk meer van dergelijke investeringen meemaken.