Het eco blockchain platform XELS ontvangt een Bittrex Global notering

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Het eco blockchain platform XELS ontvangt een Bittrex Global notering

By Alice Leetham - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022

Het XELS token stelt bedrijven en individuen in staat om een toegang tot vrijwillige CO2 compensatie kredieten te verkrijgen

Sinds het Kyoto protocol en de Overeenkomst van Parijs proberen veel bedrijven wereldwijd hun energie-efficiëntie te verbeteren om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Een populaire manier om dit te doen is de opkomende markt van koolstofkredieten. Een koolstofkrediet vertegenwoordigt het recht om één ton kooldioxide uit te stoten en hun aanbod wordt afgetopt om zo de groei van de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De doeltreffendheid ervan wordt echter belemmerd door fraude zoals ‘recycling’, wat ertoe leidt dat ongewenste kredieten twee keer gebruikt worden en dat er nep kredieten en vervallen kredieten door duistere figuren verkocht worden. Als zodanig lijkt gedistribueerde blockchain grootboektechnologie de perfecte omgeving te zijn voor de koolstofkredietmarkt, aangezien het onmogelijk is om deze transacties te wijzigen, dupliceren of terug te draaien, en kredieten aantoonbaar vernietigd kunnen worden via een proces dat als ‘verbranden’ bekend staat.

Dit is waar de in Tokio en Hong Kong gevestigde startup XELS aan werkt. Hun op blockchain gebaseerde koolstofcompensatie platform zal zowel aan individuen als bedrijven vrijwillige getokeniseerde koolstofcompensatie kredieten aanbieden.

Takeshi Nojima, de oprichter en CEO van XELS, legt uit: “Wij geloven dat decentralisatie de enige manier is waarop koolstofmarkten effectief kunnen werken. XELS stelt de industrie in staat om openlijk transparante gegevens van de creatie, de verkoop, tot de beëindiging ervan bij te houden. Door het voor bedrijven gemakkelijk te maken om zonder enige angst voor fraude op een transparante wijze hun CO2 uitstoot te compenseren, zullen ze nog meer bereid zijn om de opwarming van de aarde te bestrijden, en het zal dividenden uitkeren voor zover de consument erop vertrouwt dat ze echt van plan zijn een verschil voor het milieu te maken.”

Het native XELS token van de startup werd gisteren op Bittrex Global genoteerd. Het zal gebruikt worden om een toegang te creëren tot verschillende aan CO2 compensatie gekoppelde stablecoins. Er bestaan ook plannen om ‘nalevingskredieten’ aan te bieden om Japan zo te assisteren zijn doelstelling om tegen 2050 in eigen land een binnenlandse netto nul-uitstoot te bereiken.

De startup ontwikkelt sinds 2017 ook de XELS Chain, die via een hybride proof-of-work en proof-of-stake benadering de behoefte aan energie-intensieve mining hardware elimineert. Veel cryptovaluta’s, zoals Ethereum en Bitcoin, verbruiken grote hoeveelheden energie, en ondanks dat XELS aanvankelijk als een ERC-20 token gelanceerd wordt, zal het later dit jaar naar de energiezuinige XELS keten migreren.