Het EDF dochterbedrijf Exaion wordt de eerste Franse bedrijfsbakker op Tezos

Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART
Bitcoin Dogs Munt
S WERELDS EERSTE BITCOIN ICO PRESALE EINDIGT 15 MAART

Het EDF dochterbedrijf Exaion wordt de eerste Franse bedrijfsbakker op Tezos

By Benson Toti - Kort bericht
Bijgewerkt 06 July 2022
Foto van het EDF centrum in Parijs

Exaion zal blokken op de Tezos blockchain valideren en haar klanten een stabiel knooppunt bieden

Nomadic Labs, één van de grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentra binnen het Tezos ecosysteem, maakte gisteren bekend dat Exaion, een dochteronderneming van de EDF Group, een bakker op de Tezos blockchain is geworden, waarmee het het eerste Franse bedrijf ooit is dat dit doet.

EDF is een Franse multinationale elektriciteitsmaatschappij en haar dochteronderneming Exaion, die begin dit jaar opgericht werd, is gespecialiseerd in high-performance cloud computing en blockchain oplossingen. Exaion hanteert een ecologisch verantwoorde benadering van digitale projecten, met als doel de ecologische voetafdruk van haar bedrijf te verkleinen, wat hen dan ook naar Tezos leidde.

Tezos bereikt namelijk duurzame milieuprestaties door de energie te verminderen die er voor haar stabiliteit nodig is; dit door middel van een ‘vloeibaar’ proof-of-stake consensus algoritme.

Fatih Balyeli, de medeoprichter en CEO van Exaion, zei gisteren in een persbericht: “Onze keuze om de Tezos blockchain te gebruiken kwam als vanzelf. Het bakken op Tezos stelt ons in staat om ons energieverbruik aanzienlijk te verminderen en is in lijn met ons duurzame ontwikkelingsbeleid met behoud van een digitaal aanbod van hoge kwaliteit.”

Bakkers zijn als miners, want een willekeurig geselecteerde bakker creëert een blok dat andere bakkers onderschrijven en de rest van het netwerk valideert deze. Bakkers zetten Tezos (XTZ) als onderpand in om ervoor te zorgen dat de blokken correct gevalideerd worden en om de deelname aan het netwerk te stimuleren, om zo een netwerkbeveiliging aan te bieden. Er zijn al meer dan 400 bakkers over de hele wereld die aan het Tezos ecosysteem deelnemen.

Michel Mauny, de president van Nomadic Labs, merkte op: “Door de eerste Franse bedrijfsbakker op Tezos te worden, versterkt Exaion haar status als pionier in de blockchain sector en, door het gebruik van deze technologie voor bepaalde klant- en businesscases te overwegen, valideert het de levensvatbaarheid van het Tezo project, wat de weg vrijmaakt voor een groeiende engagement van Franse institutionele spelers.”

Vooruitblikkend is Exaion van plan om blockchain voor grote groepen toegankelijk te maken door klanten eerst een stabiel knooppunt aan te bieden en dit vervolgens als gateway te gebruiken om applicaties op de blockchain op te zetten, en uiteindelijk op maat gemaakte diensten zoals bewaarneming en Gas financiering aan smart contracts te koppelen.